Νεμούτα: «Καινούργιο» ιατρείο και δημοτικό κατάστημα με τη δωρεά του επιχειρηματία Στ. Μάρρα

Σε αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργεί τον τελευταίο καιρό το Κοινοτικό Γραφείο και το Ιατρείο στη Νεμούτα, μετά την ανακαίνισή τους, που έγινε με δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Μάρρα, ο οποίος, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν ξεχνά τον τόπο του.

Πριν λίγους μήνες, ο κ.Μάρρας – που ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά – πληροφορήθηκε από συγγενικό του πρόσωπο για τις συνθήκες του κτιρίου, που στεγάζει το Κοινοτικό Κατάστημα και το Αγροτικό Ιατρείο. Την κατάσταση διαπίστωσε και ο ίδιος από κοντά, όταν επισκέφθηκε το χωριό, γνωστοποιώντας στον πρόεδρο της Τ.Κ Δημήτρη Κανελλόπουλο, την επιθυμία του να συνδράμει στην ανακαίνιση του. Έτσι και έγινε. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μπήκαν νέα κουφώματα, το τσιμεντένιο δάπεδο «στρώθηκε» με πλακάκια, στα μπαλκόνια μπήκαν κάγκελα και το κτίριο βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά, δημιουργώντας αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής για τους κατοίκους του χωριού, που θα επισκεφθούν το Δημ. Κατάστημα για κάποιο έγγραφο και κυρίως το Ιατρείο, για να εξεταστούν από τον γιατρό και να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. «Δεν είχαμε που να σταθούμε. Ας τον έχει ο Θεός καλά», λέει ο κύριος Γρηγόρης Καψής, επισκεπτόμενος το Αγροτικό Ιατρείο.

Θερμές ευχαριστίες

Εκ μέρους όλων των κατοίκων του χωριού, ο πρόεδρος της Νεμούτας Δημήτρης Κανελλόπουλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες όλων των κατοίκων προς των συντοπίτη τους, όχι μόνο για την ανακαίνιση του εν λόγω κτιρίου, αλλά για όλα όσα έχει κάνει και πρόκειται να κάνει στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Μάρρας έχει δωρίσει μια γεννήτρια για τη γεώτρηση του χωριού ενώ πριν 2-3 χρόνια προχώρησε στην ανακατασκευή του ξωκλησιού Μεταμόρφωσης του Σωτήρους, που βρίσκεται στη θέση Ντόριζα, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου. Τέλος, έχει αποκαλύψει τη σκέψη του να προχωρήσει στην αγορά ενός παλαιού ελαιοτριβείου και στη μετατροπή του σε Μουσειακό χώρο, προκειμένου να διαφυλάξει την «ιστορία» και παράδοση της περιοχής, αφού είναι κατάφυτη από ελιές. Άλλωστε, υπάρχει και ποικιλία ελιάς, που φέρει το όνομα του χωριού, η «Νεμουτιάνα».


Πηγή