ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Μαρίνος Στουφής για OpenMall : ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ…! – « Κύριοι της […]

  • «Η διοίκηση του Επιμελητηρίου τάζει στους επαγγελματίες πράγματα , που δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει, πόσο μάλλον να υλοποιήσει»
  • «Οι κύριοι της πλειοψηφίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εποχές «Μαυρογιαλούρου» πέρασαν!»
  • «Διαπιστώσαμε , ότι η προετοιμασία του φακέλου ήταν ελλιπέστατη! Ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής, για να μη μιλήσουμε για κενό φάκελο»
  • «Σύμφωνα πάντα με τους όρους του Προγράμματος, δεν έγινε καμία ουσιαστική προετοιμασία»
  • «Καταγγέλλουμε την προσβλητική φραστική επίθεση που δέχθηκε η κ. Λ. Μπουζιάνου από τα μέλη της πλειοψηφίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με το παρόν δελτίο τύπου επανερχόμαστε με σκοπό να ενημερώσουμε τους Ζακυνθινούς επιχειρηματίες και πολίτες σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα του OpenMall για τη Ζάκυνθο. Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, στις 28/11/2018,η οποία διεξήχθη με μοναδικό θέμα συζήτησης , την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας στο αντίστοιχο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα , περιμέναμε να έχουμε έναν εμπεριστατωμένο και πλήρη φάκελο , όπως τον απαιτεί το Πρόγραμμα , ώστε να εγκρίνουμε την υποβολή του. Μετά από δύο παρατάσεις η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας ήταν στις 30/11/2018. Κατά την παραπάνω συνεδρίαση διαπιστώσαμε , ότι η προετοιμασία του φακέλου ήταν ελλιπέστατη! Ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής, για να μη μιλήσουμε για κενό φάκελο. Παρ’ ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ , αλλά και με δελτίο τύπου και προκειμένου να βοηθήσουμε ,επισημάναμε τις προϋποθέσεις , που πρέπει να πληρούνται σύμφωνα πάντα με τους όρους του Προγράμματος, δεν έγινε καμία ουσιαστική προετοιμασία. Για να θέσουμε το θέμα , απλά δεν είχαμε:

  1. Συμπληρωμένο το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου και την τεχνική μελέτη που απαιτείται για να γνωρίζουμε την ακριβή περιοχή παρέμβασης.
  2. Συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και επιχείρησης και τις δύο υπεύθυνες δηλώσεις όπως αναφέρονται, ώστε να προκύπτει η δέσμευση της κάθε επιχείρησης , ότι αποδέχεται τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις της , όπως αυτές απορρέουν από τους όρους του Προγράμματος.
  3. Πλήρη τεχνική μελέτη της περιοχής παρέμβασης με περιγραφή και αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, καθώς και κοστολογημένες τις εργασίες , που σχεδιάζεται να γίνουν.
  4. Χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρόκειται να γίνουν. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου θα ανασκαφθεί όλη σχεδόν η πόλη, δεν θα πρέπει να γνωρίζουμε κατά προσέγγιση τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης;

Πολλά είναι τα διαδικαστικά και τυπικά ζητήματα που έπρεπε να καλυφτούν, όμως ο χρόνος τελείωσε! . Η διοίκηση του Επιμελητηρίου τάζει στους επαγγελματίες πράγματα , που δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει, πόσο μάλλον να υλοποιήσει. Το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος παραχώρησε στο Επιμελητήριο το δικαίωμά του να συμμετέχει ως συνδικαιούχος στο OpenMall, καθιστά τεράστια την ευθύνη της διοίκησης του Επιμελητηρίου έναντι των εμπόρων του νησιού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και όχι δυστυχώς για πρώτη φορά, κάποια μέλη της πλειοψηφίας επιτίθενται φραστικά σε όποιον εκφράσει διαφορετική θέση. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια τη δύσκολη κατάσταση στην οποία περιέρχονται , όταν αποκαλύπτεται η ανεπάρκειά τους, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σε κλίμα τρομοκρατίας! Καταγγέλλουμε την προσβλητική φραστική επίθεση που δέχθηκε η κ. Λ. Μπουζιάνου από τα μέλη της πλειοψηφίας και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους , που είναι δέκτες προσβλητικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ Οι κύριοι της πλειοψηφίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εποχές «Μαυρογιαλούρου» πέρασαν! Τα μεγάλα λόγια χωρίς αποτελεσματικότητα δεν πείθουν. Δεν μπορούν να διατείνονται , ότι έχουν τεχνοκρατικές γνώσεις και παρ’ ότι τους βοηθάμε, να μη μπορούν να συντάξουν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας σε χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα. Η στάση τους αυτή έχει δραματικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του νησιού μας . Δεν είναι επιτρεπτό να αντιδρούν με τρόπο που παραπέμπει σε άλλες «μαύρες» εποχές, όταν με επιχειρήματα στηρίζουμε τις απόψεις μας. Στρέφονται εναντίον μας , διότι με τις γνώσεις μας και τη φωνή μας αποκαλύπτουμε την ανεπάρκειά τους , να υπηρετήσουν το ρόλο τους. Τέλος τους καλούμε αντί να θριαμβολογούν παρουσιάζοντας μακέτες , με «Λογισμό και μ' όνειρο» να συντάσσουν φακέλους προγραμμάτων επ' ωφελεία των επιχειρηματιών και ολοκλήρου του νησιού. Ευχόμαστε η πόλη μας του χρόνου να είναι φωτεινή , στολισμένη και να έχει άρωμα γιορτών. Ζάκυνθος 02/12//2018 Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


Πηγή