Ο καιρός σήμερα …

Κοινωνία Ο καιρός σήμερα …

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και έως το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά της βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Η ορατότητα το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 8, στα κεντρικά από 3 έως 15, στα νότια από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19, και στην Κρήτη από 10 έως 18.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς και προς το βράδυ εκ νέου σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ, και προς το βράδυ εκ νέου σε νότιους και νοτιοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός της Κέρκυρας από τους χάρτες του http://www.meteo.gr/


Πηγή