Όλοι οι υποψήφιοι στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στη Δάφνη

Δεκάδες πιστοί όχι μόνο από την ορεινή Βουπρασία αλλά και από τον Κάμπο, καθώς και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, βρέθηκαν χθες στον ανακαινισμένο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στη Δάφνη για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου..

Την Πέμπτη παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε από τους π. Χριστοφόρο, π. Νεκτάριο, π. Προκόπιο, π. Αντώνιο, ο όρθρος η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέου στο χωριό.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα διακρίναμε τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Χρήστο Παλαιολόγο, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και υπ. Δήμαρχος Διονύση Μάλιαρη , οι οποίοι (όπως παρατήρησαν παριστάμενοι ) δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μεταξύ τους, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας ,διοικητής νοσοκομείου Αμαλιάδας και επίσης υπ. δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας, οι πρόεδροι των ΤΚ Δάφνης Ελένη Δημητροπούλου, Νησίου Νίκος Αλευράς , Μπορσίου Χρήστος Παναγόπουλος και Βάρδας Χρήστος Ρετουνιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Καρβουνιάρης κ.α. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δεν παρέστη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μετά την απόλυση ακολούθησε καφές και γλύκισματα σε καφενείο του χωριού.

Τέλος να σημειωθεί ότι χθες η περίφημη Φιλαρμονική Λεχαινών παιάνισε για πρώτη φορά στη Λιτανεία του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα και εντυπωσίασε με το fanfarista. Αξίζουν συγχραρητήρια σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής τον μαέστρο της κ. Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και τα μέλη του ΔΣ που είχαν την πρωτοβουλία για την εμφάνιση αυτή.


Πηγή