Ολυμπία Οδός: “Καλές γιορτές με ασφαλείς μετακινήσεις”

Για τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες για τη μετακίνησή μας:

Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι:
– Καύσιμα: Έχουμε αρκετά καύσιμα; Ξέρουμε που θα ανεφοδιαστούμε αν χρειαστεί;
– Λάδια: Ελέγξαμε τη στάθμη λαδιού;
– Νερό/ αντιψυκτικό: Είναι γεμάτα το ψυγείο και το δοχείο νερού των υαλοκαθαριστήρων;
– Ηλεκτρικά: Λειτουργούν τα φώτα και τα φλας;
– Ελαστικά: Ελέγξαμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών;
– Αλυσίδες: Έχουμε μαζί μας για την περίπτωση κακοκαιρίας; Ξέρουμε να τις τοποθετούμε;
Ενημερωνόμαστε
– Συμβουλευόμαστε στην αρχική σελίδα του www.olympiaodos.gr πληροφορίες για τον καιρό σε έξι προορισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και την πρόβλεψη κυκλοφορίας για τις επόμενες τρεις μέρες.
– Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου. Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας.
Ταξιδεύουμε με Ασφάλεια
– Αν «σέρνουμε» τρέιλερ, πριν ξεκινήσουμε ελέγχουμε την κατάστασή του, ειδικά, αν ήταν σε ακινησία μεγάλο διάστημα.
– Αν μεταφέρουμε ποδήλατα ή άλλα φορτία στην οροφή, βεβαιωνόμαστε ότι είναι καλά ασφαλισμένα.
– Οδηγούμε ξεκούραστοι, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.
– Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε 2 ώρες.
– Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης!

Η καλή οργάνωση του ταξιδιού μας βοηθάει να αποφύγουμε τους περισσότερους περισπασμούς. Τρώμε, καπνίζουμε ή τηλεφωνούμε προτού ξεκινήσουμε το ταξίδι μας. Εάν είναι απολύτως απαραίτητο να απαντήσουμε στο τηλέφωνο, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Κάθε περίπου 10-12χλμ. υπάρχει ένας τέτοιος χώρος.

Προσαρμόζουμε την οδήγησή μας στις επικρατούσες συνθήκες
Τα περισσότερα θέματα που μπορεί να μας συμβούν, όταν οδηγούμε, είτε σε αυτοκινητόδρομο, είτε στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, μπορούν να αντιμετωπιστούν ακολουθώντας έναν απλό κανόνα: Προσαρμόζοντας την οδήγησή μας στις συνθήκες που επικρατούν κάθε στιγμή. Οδηγούμε διαφορετικά στο χιόνι και στον παγετό, υπό βροχή ή σε συνθήκες αυξημένης κίνησης.

Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των περιόδων αιχμής, μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών σας, δημιουργήσαμε την Υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας σε σημεία του αυτοκινητόδρομου που παραδοσιακά συγκεντρώνουν μεγάλο φόρτο στις μαζικές εξόδους των εκδρομέων (Ελευσίνα και Ισθμός).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του www.olympiaodos.gr και μέσω αυτής μπορούμε:
1. Να βλέπουμε την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις μέρες (72 ώρες), μετακινώντας απλώς τη γκρι μπάρα κάτω από το διάγραμμα.
2. Να βλέπουμε την τρέχουσα κυκλοφορία στα ίδια σημεία κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15’ της ώρας αποτυπώνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).

Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση των οδηγών.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή στο ταξίδι τους και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.


Πηγή