Παγκόσμια πρωτιά: Εργαστηριακή μπριζόλα χωρίς να σφαγιαστεί κανένα ζώο

Παγκόσμια πρωτιά: Εργαστηριακή μπριζόλα χωρίς να σφαγιαστεί κανένα ζώο

Η πρώτη, παγκοσμίως, εργαστηριακή μπριζόλα χωρίς να σφαγιαστεί κανένα ζώο είναι γεγονός και δημιουργήθηκε στο Ισραήλ!

Επιστήμονες στην νεοφυή επιχείρηση Aleph Farms δημιούργησαν την πρώτη μπριζόλα από κύτταρα αγελάδας, που έχει την εμφάνιση και θυμίζει αρκετά στη γεύση τη γνωστή μας μοσχαρίσια μπριζόλα.

Οι ερευνητές απέσπασαν τέσσερις τύπους κυττάρων από την αγελάδα, φρόντισαν να τα θρέψουν, ώστε να αλληλεπιδράσουν το ένα με το άλλο και να πολλαπλασιαστούν, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν αποτελούσαν μέρος του σώματος του ζώου. Πρόθεσή τους ήταν να δημιουργήσουν μια δομή παρόμοια με μυϊκό ιστό.

Η μπριζόλα παρήχθη σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology με στόχο να υπάρξει μια εναλλακτική στην παραδοσιακή μπριζόλα, εναλλακτική που δεν αποφεύγει μόνον το στάδιο της σφαγής του ζώου, αλλά είναι και βιώσιμη, περιβαλλοντικά.

Η εν λόγω μπριζόλα είναι απλώς πρωτότυπο. Έχει την ίδια κρεάτινη εμφάνιση με τη συμβατική μοσχαρίσια, οι μεγάλοι σεφ δεν έχουν κανέναν λόγο να ντραπούν για να τη σερβίρουν. Επιπλέον – και αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπόψη – δεν απαιτούνται τα στρέμματα γης, οι ποσότητες νερού, οι βοοτροφές και όλοι οι άλλοι πόροι που απαιτεί η εκτροφή βοοειδών για παραγωγή κρέατος.

«Διαμορφώνουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, στην κυριολεξία», διατείνεται ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια. «Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες», προσθέτει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος δημιουργίας κάθε ενός, πάχους πέντε χιλιοστών, πρωτοτύπου, ανήλθε σε δύο με τρεις εβδομάδες και το κόστος σε 50 δολάρια (σημαντική μείωση σε σχέση με την τιμή του πρώτου μπέργκερ από εργαστήριο, το 2013, που είχε ανέλθει σε 225.000 δολάρια).

Στην Aleph Farms φιλοδοξούν να είναι, σε τρία με τέσσερα χρόνια, σε θέση να διαθέσουν στο εμπόριο τη μοσχαρίσια μπριζόλα εργαστηρίου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/TECHNOLOGIA/349808-Pagkosmia-protia-Ergasteriake-mprizola-choris-na-sphagiastei-kanena-zoo ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

The post Παγκόσμια πρωτιά: Εργαστηριακή μπριζόλα χωρίς να σφαγιαστεί κανένα ζώο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή