Παραιτήθηκε η Λ.Τσιρίδου από το πρόγραμμα Intereg μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Κοινωνία Παραιτήθηκε η Λ.Τσιρίδου από το πρόγραμμα Intereg μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Μετά την μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα με τις συμβάσεις έργου σε προγραμμα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (ερώτηση στη Βουλή, παραίτηση Περιφερειακού συμβούλου, τοποθέτηση Φ. Βάκη) η σύζυγος του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Λιάνα Τσιριδου ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το προγραμμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξης: «Τις τελευταίες μέρες έχω υποστεί έναν απίστευτο διασυρμό, Γκαιμπελικού τύπου, με αφορμή τη συμμετοχή μου επ’ αμοιβή σε ένα πρόγραμμα Intereg, Ελλάδα-Ιταλία. Επειδή η διαδικασία της συμμετοχής μου είναι απολύτως νόμιμη, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί, η επίθεση επικεντρώθηκε στο αν είναι και ηθική. Οφείλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Δεν θεωρώ ανήθικο το να συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα (στο οποίο η δουλειά μου θα ήταν συγγραφή-επιμέλεια κειμένων και εμψύχωση γυναικείων ομάδων με στόχο να δημιουργηθούν γυναικείοι συνεταιρισμοί) επειδή τυχαίνει ο σύζυγος μου να έχει κάποιο αξίωμα. Αν το θεωρούσα ανήθικο, απλώς δεν θα το έκανα.

Δεν θεωρώ ανήθικο το να αμειφθώ για μια εργασία διάρκειας περίπου ενάμιση χρόνου, που θα συμπεριλαμβάνει και μετακινήσεις μου στα άλλα νησιά του Ιονίου.

Ανήθικο θεωρώ το να αποκλείομαι από μια νόμιμη δουλειά που με ενδιαφέρει εξαιτίας της συζυγικής ιδιότητας.

Επειδή ακριβώς δεν έχω το DNA του κομπιναδόρου, δηλώνω ότι νικήθηκα. Νικήθηκα από τη λάσπη, την υποκρισία, τις βρώμικες μεθόδους πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι ακόμη πιο πολύ νικήθηκα από την τηλεοπτική παρέλαση των προθύμων «συντρόφων» μου, πρώην και νυν, οι οποίοι μου κουνούν το δάχτυλο καταπίνοντας αμάσητο το αβάσιμο παραλήρημα κάποιων που εδώ και καιρό μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Προφανώς ο στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Γαλιατσάτος, η Περιφέρεια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά δεν έχω κανένα λόγο να υφίσταμαι όλο αυτό το μπούλιγκ.

Σαράντα τέσσερα χρόνια στον ίδιο πολιτικό χώρο ουδέποτε επεδίωξα προσωπικά οφέλη. Το αντίθετο. Το ίδιο και στους άλλους χώρους που δραστηριοποιούμαι, στην εκπαίδευση, στο γυναικείο κίνημα, στις εθελοντικές δράσεις που συχνά συμμετέχω. Τώρα καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν θα μπω στη διαδικασία.

Επιλέγω να παραιτηθώ από το πρόγραμμα Intereg γιατί δεν έχω πια τη ψυχική διάθεση να ασχοληθώ. Και χωρίς ειλικρινή διάθεση, τίποτα δεν γίνεται σωστά.

Ας κοιμούνται λοιπόν ήσυχοι μπροστά στους δέκτες τους οι ηθικοί αυτής της πόλης, το δίκαιο επικράτησε».


Πηγή