Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα – Δείτε φωτογραφίες

Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες

Το πρώτο πάρκο καλλισθενικής αγωγής φτιάχτηκε στην Πάτρα και υλοποιήθηκε από το δήμο της Πάτρας.

Πρόκειται για ειδική μορφή γυμναστικής που έχει να κάνει με τη φυσική άσκηση, σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου και να αναπτύσσει το μυικό τόνο.

Το όνομά της, το έχει πάρει από έναν παλιό αστικό μύθο που έλεγε ότι ένας από τους φερόμενους πρώτους υποστηρικτές της, ήταν ο Έλληνας ιστορικός Καλλισθένης. Στις ασκήσεις αυτού του είδους γυμναστικής περιλαμβάνονται κινήσεις κάμψης, τεντώματος, συστροφής, αιώρησης, άλματα, καθώς και εξειδικευμένες κινήσεις όπως οι κάμψεις, οι έλξεις και οι βυθίσεις.

Χαρακτηριστικό των ασκήσεων αυτών είναι ότι δεν απαιτούν βάρη, αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυική ενδυνάμωση. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της έντασης της άσκησης.

Το όργανα έχουν τοποθετηθεί στο Νότιο Πάρκο, το οποίο ο δήμος με σταθερά και συνεχή βήματα το έχει εξελίξει σε πάρκο άθλησης και όχι μόνο αναψυχής, ενώ το αίτημα για την τοποθέτησή τους έγινε από επαγγελματίες του είδους που ήθελαν να φέρουν αυτόν τον τρόπο άσκησης, σε ένα χώρο όπως είναι το Νότιο Πάρκο.

Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες Πάρκο καλλισθενικής αγωγής στην Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες


Πηγή