Πάτρα: Αναρτήθηκε νέο πανό στην είσοδο του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα

Το Σωματείο Ιπποκράτης αναφέρει:

"Τον Μάη του 2017, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας μαζί με την Υποδιοικήτρια του Ν.Ν.Θώρακος, χωρίς να διαθέτουμε τις κατάλληλες και επαρκείς υποδομές, ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ και ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, προχώρησαν στην ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ του Ν.Ν.Θώρακος στις κεντρικές κτιριακές υποδομές του Αγ. Ανδρέα και μάλιστα σε χώρους που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Πέρα όμως από τα προαναφερόμενα, που δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα και όχι μόνον, απαραίτητη προϋπόθεση, γι' αυτήν την προαναφερόμενη μεταστέγαση, ήταν και η ύπαρξη του νέου ενιαίου ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, του οργανισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με μεγάλη καθυστέρηση και μάλιστα έναν χρόνο μετά, την 26 ΑΠΡΙΛΗ του 2018.

Δυστυχώς όμως μετά την προαναφερόμενη δημοσίευση, διαπιστώθηκε ότι ο νέος αυτός οργανισμός, που συμπεριελάμβανε όλα σχεδόν όσα διεκδικούσαμε για το Νοσοκομείο μας, είχε ¨ξεχάσει¨ τις φράσεις που θα καταργούσαν την υπόσταση των δύο Νοσοκομείων, του Αγ. Ανδρέα και Ν.Ν.Θώρακος, με αποτέλεσμα αυτός ο νέος Οργανισμός να μην ανταποκρίνεται στον κύριο σκοπό για το οποίον συστάθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τελικά να είναι ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ.

Αυτό το "λάθος", που δεν κατέστη δυνατόν να διορθωθεί μέχρι σήμερα, αν και απλό αλλά ουσιαστικό, μας έχει οδηγήσει ως Νοσοκομείο να είμαστε:

χωρίς επίσημο οργανισμό, άρα όλα στον αέρα, τμήματα, υπηρεσίες, υπόσταση Νοσοκομείων και οργανικές θέσεις προσωπικού και Ιατρών.
χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, με τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία μας, δεδομένου ότι αυτό έχει πάψει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2018.
χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο κλπ άλλες επιπτώσεις
ένα Νοσοκομείο δυστυχώς στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, στην τύχη του.

Επειδή αυτή η εξέλιξη, που χρονίζει, δεν είναι καθόλου τυχαία, που πιθανά να είναι και από ανικανότητα, ίσως και συνειδητή, για την διατήρηση της έμμισθης θέσης της Υποδιοικήτρια του Ν.Ν.Θωρακος, οδηγηθήκαμε στην ανάρτηση του πανό που παρακάτω σας κοινοποιούμε, στα δεξιά της εισόδου του Νοσοκομείου μας, πέρα από τις πάμπολλες παρεμβάσεις μας, αλλά και σχετικές κινητοποιήσεις μας, που σαφώς και θα συνεχιστούν.
Επίσης επειδή τα κτιριακά μας ζητήματα, ο οργανισμός και η στελέχωση του Νοσοκομείου είναι ανοικτά και επίκαιρα, κρατάμε αναρτημένο, σε άλλη όμως θέση και το παρακάτω, τρίτο στη σειρά, πανό."

Πάτρα: Αναρτήθηκε νέο πανό στην είσοδο του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα


Πηγή