Πάτρα: Ανήλικα κορίτσια μαθαίνουν την πιάτσα και “ψαρεύουν” παππούδες για λίγα ευρώ!

Δεν λέει να κοπάσει το φαινόμενο της υπαίθριας πορνείας που εξακολουθεί να είναι σε έξαρση στην Πάτρα, με πρωταγωνίστριες ανήλικες Ρομά.

Τα κορίτσια αυτά που προέρχονται κυρίως από τη Ρουμανία, έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε διάφορα μέρη της Πάτρας και καθοδηγούμενες από μεγαλύτερες κοπέλες της ίδιας καταγωγής, μαθαίνουν να "ψαρεύουν" ηλικιωμένους, προσφέροντας τις ερωτικές τους υπηρεσίες για λίγα ευρώ.

Τα μαθήματα γίνονται στην… πράξη. Έτσι, οι Πατρινοί βλέπουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, να κάθονται στα παγκάκια 12χρονα και 14χρονα κορίτσια με ηλικιωμένους άνω των 70 ετών και να μιλούν για ώρες, λες και είναι ερωτευμένα ζευγαράκια.

Σε κοντινή απόσταση τα παρακολουθούν, μεγαλύτερες γυναίκες που πολλές φορές έχουν κάνει και την… πρώτη γνωριμία του κοριτσιού με τον ηλικιωμένο παππού, αφήνοντας στη συνέχεια το πεδίο ελεύθερο.

Όμως αυτό το σκηνικό είναι το στάδιο του "ψαρέματος". Η συνέχεια γίνεται σε απόμερη μέρη, σε γκαράζ πολυκατοικιών, σε εισόδους και σε υπόγεια πολυκατοικιών, σε σημεία που δεν θα τους δουν αδιάκριτα μάτια.

Το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ανήλικα κορίτσια στους ηλικιωμένους παππούδες, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όμως συνήθως δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ. Οι ηλικιωμένοι από την πλευρά τους πλέον δεν είναι ανυποψίαστοι, αντίθετα ξέρουν τι γίνεται και το ζητούν.

Τα τέσσερα βασικά στέκια

Τα κυριότερα στέκια της υπαίθριας πορνείας όπου δρουν οι ανήλικες Ρομά είναι η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η πλατεία Αγίας Σοφίας, η πλατεία Όλγας και το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ πολλές φορές τα κορίτσια αυτά συχνάζουν και στις κατά τόπου λαϊκές αγορές, ξέροντας ότι θα βρουν εκεί πελατεία.

Πάντως στα σημεία αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας και περνούν από εκεί δεκάδες περαστικοί το… αλισβερίσι μεταξύ κοριτσιών και παππούδων γίνεται σε καθημερινή βάση, μπροστά στα μάτια του κόσμου τις πρωινές κυρίως ώρες.

Φυσικά η αστυνομία γνωρίζει καλά την κατάσταση, χωρίς όμως να επεμβαίνει και να κάνει κάτι για να παύσει το φαινόμενο. Γιατί; Προφανώς θα έχει τους λόγους της…


Πηγή