Πάτρα: Διαδήλωση στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου την Πέμπτη

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τον μαύρο Οκτώβριο του 2008 όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα.
Στη μνήμη του, την Πέμπτη το πρωί συλλογικότητες διοργανώνουν διαδήλωση στους δρόμους της Πάτρας με σημείο συγκέντρωσης το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην Κορίνθου στις 10.30.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:
10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '08 – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ, ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/12 10.30 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες. Δεν ξεχνάμε τίποτα – συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!
10 χρόνια μετά τις «μέρες του Αλέξη» συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό που εκφράστηκε πριν λίγες μέρες, με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς και φασιστικών ομάδων να επιβάλουν εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία.
Οι κινητοποιήσεις στις 06.12 μπορούν να γίνουν βήμα στην κλιμάκωση της πάλης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος ενάντια στη μεταμνημονιακή βαρβαρότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να τσακίσουμε το φασισμό και τον εθνικισμό.
Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη λοιπόν, με το λαό και τη νεολαία οφείλουμε να χαράξουμε το δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά δολοφονίες εργατών, νεολαίων και προσφύγων.
Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τον Αλέξη, την Πέμπτη 6/12, στις 10.30 από το Παράρτημα.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα