Πάτρα: Ένοχοι σε πρώτο βαθμό η επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης του πάρκου – κολαστήριου ζώων

Στα δικαστήρια της Πάτρας έφτασε την Δευτέρα η υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο, με τις εικόνες από πάρκο ζώων στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας που αποδείκνυαν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ζωντανά ήταν άθλιες.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση ενός πάρκου με ζώα στο οποίο πήγαιναν γονείς με παιδιά για να θαυμάσουν τον ζωολογικό αυτόν κήπο που είχε στηθεί εκεί, βγάζοντας φωτογραφίες και περνώντας εκεί όμορφες στιγμές. Όμως η έφοδος της αστυνομίας που είχε γίνει τότε, έδειξε ότι το πάρκο αυτό έκρυβε ένα κολαστήριο για τα ζώα.

Οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των ερευνών είχαν δει μπροστά τους κουφάρια ζώων που είχαν ήδη πεθάνει, άλλα που ήταν δεμένα, ταλαιπωρημένα και ετοιμοθάνατα, ξεσηκώνοντας τότε τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και όλων των φιλόζωων της χώρας. Την Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας εκδικάστηκε η υπόθεση που αφορούσε δύο αμνούς που είχαν βρεθεί δεμένοι.

Πάτρα: Ένοχοι σε πρώτο βαθμό η επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης του πάρκου - κολαστήριου ζώων

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον ιδιοκτήτη του πάρκου ζώων που από την αρχή της υπόθεσης είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους σε πρώτο βαθμό την επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη της και αποφάσισε την ποινή φυλάκισης του για δύο χρόνια με αναστολή και το πρόστιμα των 5.000 ευρώ.

Θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλες δίκες που αφορούν το σύνολο της υπόθεσης με βάση τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο της Πάτρας βρέθηκαν την Δευτέρα αρκετοί φιλόζωοι και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων που είχαν παίξει τότε τον δικό τους ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης και οι οποίοι έδειξαν ικανοποιημένοι στο άκουσμα της απόφασης.


Πηγή