Πάτρα: Εργοδοσία “χρεώνει” στους υπαλλήλους της το διάλειμμα!

Ο εργασιακός "μεσαίωνας" στην Πάτρα έχει πιάσει "κόκκινο" και έχει ταυτιστεί στην συνείδηση όλων μας με την ανεργία και την οικονομική ύφεση που χαρακτηρίζει την αγορά.

Όσο υπάρχει ύφεση, υπάρχει και ανεργία και όσο η ανεργία είναι σε τέτοια υψηλά ποσοστά τόσο θα αυξάνονται κάθε φορά οι περιπτώσεις των εργοδοτών εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις, ξέροντας ότι οι εργαζόμενοι θα την βγάλουν στη "μούγκα", φοβούμενοι ότι δύσκολα θα βρουν και πάλι δουλειά.

Η καταγγελία που έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποκαλύπτει τον εργασιακό "μεσαίωνα" που ζουν εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις της πόλης. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, απασχολώντας 470 εργαζόμενους, τους χρεώνει το διάλειμμα διαρκείας ενός τετάρτου.

Όταν λέμε τους το χρεώνει, αυτό σημαίνει ότι τους το αφαιρεί από το μισθό τους, αναγκάζοντας τους ουσιαστικά να το δουλέψουν. Μιλάμε για ένα διάλειμμα που η επιχείρηση βάση νόμου είναι υποχρεωμένη να τους το χορηγεί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να προσέρχονται στη δουλειά τους μία ώρα πριν από την έναρξη του ωραρίου τους και να φεύγουν μία ώρα μετά.

Έτσι, κατά την διάρκεια της εβδομάδας, οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δουλεύουν δέκα ώρες παραπάνω, χωρίς να παίρνουν επιπλέον αμοιβή. Η επιχείρηση έχει προχωρήσει και σε διάφορες αλχημείες σε ότι αφορά τα επιδόματα των αδειών που δίνει στους υπαλλήλους της, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα αρμόδια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.


Πηγή