Πάτρα – Με επιτυχία η εκδήλωση “Εθελοντισμός, μια αμφίδρομη σχέση”!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ), η εκδήλωση «Εθελοντισμός, μια αμφίδρομη σχέση: Το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του» που συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Φίλων του ΜΕΤ, σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν άτομα και εκπρόσωποι φορέων που τιμήθηκαν, φοιτητές, φίλοι του Μουσείου και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του 50ου Δημοτικού Σχολείο Πατρών με τον μουσικό Νικόλαο Κατσώλη, που έδωσε στην εκδήλωση μια νότα γιορτής. Στη συνέχεια χαιρέτισαν ο Διευθυντής του ΜΕΤ, καθηγητής Ευάγγελος Βιτωράτος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Γιώργος Παπαθεοδώρου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΕΤ, Αν. Καθηγήτρια Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Ελευθερία Πυργιώτη που τόνισαν τη σημασία των εθελοντών για το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας. Στη συνέχεια ακούστηκε ομιλία από την κα Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρο του ΣΟΨΥ, με θέμα «Εθελοντισμός ή Φιλανθρωπία;», η οποία μίλησε από καρδιάς παρουσιάζοντας το θέμα μέσα από την εθελοντική εμπειρία της στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ΣΟΨΥ.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλους εκείνους, εθελοντές, συνεργάτες, εκπαιδευτικούς, σχολεία και χορηγούς, που υποστήριξαν με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές δράσεις, τις εκδηλώσεις, το ενημερωτικό δελτίο, τη δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής ή την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Διπλώματα απονεμήθηκαν σε 87 άτομα, φοιτητές, επιστήμονες, τεχνικούς, εκπαιδευτικούς, σχολεία και χορηγούς.

Τη γιορτή ολοκλήρωσε η Χορωδία του Γυμνασίου Οβρυάς, η οποία κορύφωσε την εορταστική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης υπό τη διεύθυνση της μουσικού Κατερίνας Πολυμενάκου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση.


Πηγή