Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics)

Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics) Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 1-2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 το 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Με κεντρικό Σύνθημα: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ» και αφιερωμένο στην «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», Στελέχη και Μέλη της Κίνησης από την Κεφαλονιά, τον Πύργο, την Ζάκυνθο, το Αίγιο και την Πάτρα είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και πρακτικές, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και η Ανάδειξη νέου Περιφερειακού Εφόρου, καθώς και η Ανάδειξη των Μελών για την εκπροσώπηση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Γενική Συνέλευση του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.

Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics)

Τις εποικοδομητικές εργασίες κήρυξε με θερμό χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ ευλόγησε και προσευχήθηκε μαζί μας εκπρόσωπος της Ιερής Μητρόπολης Πατρών. Ξεχωριστή χαρά και τιμή για όλους τους Συνέδρους η παρουσία του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΦΟΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ κ. Χριστόφορου Μητρομάρα, που, με την συνέργεια του ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΟΗΘΟΥ Γ. ΕΦΟΡΟΥ κ. Νάσου Ευσταθίου διευκόλυναν την έκβαση των διαδικασιών και υποστήριξαν με υποδειγματικό τρόπο την εύρυθμη λειτουργία των δράσεων του Συνεδρίου.

Εισηγητές των θεμάτων που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες οι ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΒΟΛΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ και ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Ζωηροί, καταρτισμένοι και ενδιαφέροντες, προκάλεσαν ευχάριστα μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων στους κύκλους συζήτησης που ακολούθησαν, ενώ των ομιλιών προηγήθηκαν στιγμές μοναδικής συγκίνησης, καθώς τιμήθηκε με το μετάλλιο των 100 χρόνων Προσκοπισμού στην Ελλάδα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος για την εξαιρετική και διαχρονική συνεργασία και υποστήριξη στο έργο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, και με τιμητική διάκριση η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΕΡΙΜΝΑ» κα Γεωργία Κοκκίνου για την άοκνη συμπαράσταση και συμπόρευση του Κέντρου στην διαρκή πλήρωση των εκπαιδευτικών αναγκών των Μελών μας.

Ακολούθησαν απονομές μεταλλίων Ευδόκιμης και Μακράς Ευδόκιμης Υπηρεσίας σε Ενήλικα Στελέχη της Περιφέρειας, ως τιμητική αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς υπηρεσιών τους στις τάξεις του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics)

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε το Συνέδριο στους παρευρισκόμενους λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος της πρώτης μέρας: Με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αντώνη Χαροκόπο, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, παρουσιάστηκε σε γιορτινό κλίμα ένα πλούσιο αφιέρωμα στην «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» και την πολύτιμη προσφορά των Εθελοντών σε κάθε κοινωνική ανάγκη. Σε ένα συγκινητικό βίντεο προβλήθηκαν στιγμιότυπα από τις πολυάριθμες επιτυχημένες δράσεις Αγωγής Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, ενώ εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων βραβεύτηκαν για την διαρκή, ακούραστη και αποτελεσματική τους σύμπραξη σε κάθε εθελοντικόκάλεσμα. Ακολούθως, τιμήθηκε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με το μετάλλιο 100 χρόνων Προσκοπισμού στην Ελλάδα και ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, ως διαρκής και ακούραστος υποστηρικτής του Προσκοπικού και Εθελοντικού Έργου στην περιοχή μας.

Το πνεύμα του Εθελοντισμού τονώθηκε ακόμα περισσότερο όταν η βασική ομάδα του “let’s do it! Greece” με επικεφαλής τους Νίκο Κιούση και Αναστάση Σταμάτη έκανε την εμφάνισή της και έδωσε τον δικό της παλμό στη βραδιά, ευχαριστώντας όλους , παρευρισκόμενους και μη για την συμμετοχή τους στην μοναδική δράση περιβαλλοντικής αφύπνισης που, για το 2019 έχει οριστεί η 7η Απριλίου, δίνοντας μάλιστα και το εναρκτήριο λάκτισμα της συγκεκριμένης δράσης στο πλαίσιο του εορτασμού της «ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», στο 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, όπου, με την ευγενή παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. κ. Ισίδωρου Κανέτη και του Γ.Γραμματέα κ. Κωνσταντίνου Πατινιωτάκη ,τα Ενήλικα Στελέχη της Περιφέρειάς μας κατέληξαν μέσα από γόνιμο και παραγωγικό διάλογο σε πορίσματα απόψεων που θα αποτελέσουν πηγή διαβούλευσης και αναζήτησης νέων οριζόντων στους κόλπους της ηγεσίας της Κίνησης, με στόχο ένα καλύτερο Προσκοπικό Αύριο.

Η Περιφέρεια Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως τον Βοηθό Περιφερειάρχη και Αδελφό Πρόσκοπο κ. Αντώνη Χαροκόπο, καθώς και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Νικόλαο Κοντοέ και το προσωπικό του ΟΛΠΑ, όπου συνετέλεσαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του Συνεδρίου.

Πάτρα: Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου (pics)


Πηγή