Πάτρα: Ψάχνουν τους δικούς τους…”επιχειρηματικούς αγγέλους”, 26 γυναίκες startuppers από όλη […]

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιείται από χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Εκεί 26 φιλόδοξες γυναίκες startuppers από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν τις επιχειρηµατικές τους ιδέες σε ένα διακεκριµένο κοινό αποτελούµενο από… "επιχειρηµατικούς αγγέλους", επιχειρηµατίες και startuppers.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr o Γιώργος Μελισσαρόπουλος, υπεύθυνος για την διοργάνωση της εκδήλωσης, στόχος είναι να βρουν τον δικό της "επιχειρηματικό άγγελο".

Να βρουν δηλαδή άτομαή φορείς με επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία που θα αναλάβουν να τις στηρίξουν αλλά και να τις καθοδηγήσουν στο ξεκίνημα τους. Στις 26 γυναίκες, θα δοθεί υπό τη μορφή επένδυσης το ποσό των 650.000 ευρώ. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές ενώ η εκδήλωση θα συνεχιστεί σήμερα με αρκετές γυναίκες από την Πάτρα.

"Επιχειρηματικοί άγγελοι" για 26 γυναίκες με καινοτόμες ιδέες

Πρόκειται για seewban pitching event στο οποίο παρεβρίσκονται µέλη από το Ελληνικό και διεθνές οικοσύστηµα, άνθρωποι των νέων τεχνολογιών και δηµοσιογράφοι του χώρου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις γυναίκες που επιχειρούν και καινοτοµούν.

Τι είναι το SEEWBAN Pitching Event;

Το SEEWBAN Pitching Event οργανώνεται από τον Σύνδεσµο Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SEEWBAN- South Eastern Europe Women Business Angels Network”.

Με το βλέμμα στραμμένο στην προώθηση της γυναικείας επιχειρηµατικότητας

Σκοπός είναι η προώθηση της γυναικείας επιχειρηµατικότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και συµµετέχουν Εργοδοτικοί Φορείς και Επιµελητήρια από την Ελλάδα, την Σκωτία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, την Σλοβενία και την Βουλγαρία.

Όσο για την Ελλάδα,όπως αναφέρει ο Θόδωρος Δούρος, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΠ & ΔΕ., ήταν ανέκαθεν µία χώρα όπου η επιχειρηµατικότητα ανθούσε και οι καινοτόµες ιδέες έβρισκαν πεδίο ανάπτυξης.

Ακόµη και µέσα στην οικονοµική κρίση, υπήρξαν αρκετά projects, τα οποία δείχνουν τις σηµαντικές δυνατότητες που έχει το ελληνικό ανθρώπινο δυναµικό, όπως και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδύσεις σε προσπάθειες µε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και διεθνείς προοπτικές.

***Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία µε τον οργανισµό MExoxo που προωθεί την γυναικεία επιχειρηµατικότητα στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΔΩ.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία