Πάτρα: Το τελευταίο “αντίο” στον άρχοντα του Τύπου, Σπύρο Δούκα

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας "Πελοπόννησος", Σπύρου Δούκα, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι που μαθήτευσαν δίπλα του, εκδότες και απλός κόσμος που είχε γνωρίσει τον σημαντικό αυτόν άνδρα που έγραψε σίγουρα τη δική του σελίδα στον τοπικό και περιφερειακό τύπο για πολλά χρόνια.

Ο Σπύρος Δούκας θα μείνει στην μνήμη όλων σαν ο σημαντικότερος ίσως εκδότης του περιφερειακού τύπου τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ένας άνδρας που κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, ακόμα και των ανταγωνιστών του, ενώ θα τον θυμόμαστε σαν τον άρχοντα των εφημερίδων και της δημοσιογραφίας που διακρίθηκε για το ήθος του, την ακεραιότητα του, τον επαγγελματισμό του, την ευγένεια και την όλη προσωπικότητα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εξόδιο ακολουθία στεφάνια έστειλαν δεκάδες πολιτικοί, από όλους τους χώρους, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή