Πάτρα: Το θέμα της στάθμευσης στο κέντρο, “βραχνάς” στο γιορτινό κλίμα των ημερών!

Όλα καλά και όλα ωραία τις τελευταίες ημέρες της εορταστικής περιόδου στο κέντρο της Πάτρας, πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα μαγαζιά γέμισαν από κόσμο, το κλίμα ήταν άκρως εορταστικό, οι δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου προσέλκυσαν πολλά παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, όμως υπήρξε και ένα μειονέκτημα που αποτελεί και ένα χρόνιο πρόβλημα για την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το πρόβλημα της στάθμευσης. Δεν υπήρχαν θέσεις για παρκάρισμα, γεγονός που ταλαιπώρησε πολλούς που κατέβηκαν στο κέντρο με το αμάξι τους για να προχωρήσουν στις αγορές τους για τις μέρες των γιορτών.

Βέβαια η έλλειψη θέσεων στάθμευσης έχει να κάνει και με την κακή νοοτροπία που έχουμε, μη έχοντας μάθει να περπατάμε και λίγο, αφού κάλλιστα πολλοί από αυτούς που μπήκαν με το αμάξι τους στο κέντρο, θα μπορούσαν να το είχαν αφήσει στους χώρους του δημοτικού πάρκινγκ, στο Νότιο Πάρκο. Πάντως, στο κέντρο η ταλαιπωρία για τους οδηγούς ήταν μεγάλη και φυσικά δεν έλειψαν οι παράνομες σταθμεύσεις, τα διπλοπαρκαρίσματα και όλα τα γνωστά που χαρακτηρίζουν το κυκλοφοριακό της Πάτρας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γεμίσει από σταθμευμένα αυτοκίνητα ο Μόλος της Αγίου Νικολάου και το παλαιό λιμάνι, αναγκάζοντας τον δήμο να βγάλει τον γερανό για να σώσει την κατάσταση. Όλα αυτά και ενώ περιμένουμε ακόμα το δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου, στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ.

Ένα πάρκινγκ που βρίσκεται σε τέτοιο σημείο, λίγο μόλις έξω από το κέντρο της Πάτρας και έτσι θα μπορούσε να λύσει το όλο θέμα και να βοηθήσει την γιορτινή αγορά.


Πηγή