Πάτρα: Τρία εκατομμύρια ευρώ “έβγαλαν” φτερά και η διευθύντρια εξαφανίστηκε – Το οικονομικό […]

Μία από τις πολύκροτες υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2020 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας. Πρόκειται για την υπεξαίρεση 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποκαλυφθεί σε υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας στην Κυπαρισία, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η υπεξαίρεση εκατομμυρίων αποκαλύφθηκε το 2011

Για την υπεξαίρεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης η διευθύντρια η οποία μέχρι σήμερα παραμένει φυγόποινη.

Μαζί με την διευθύντρια είχαν καταδικαστεί άλλα έξι άτομα σε ποινή κάθειρξης με αναστολή. Τότε η πρώην διευθύντρια είχε εμφανιστεί μόνο μια φορά κατά την ακροαματική διαδικασία χωρίς ποτέ να απολογηθεί και να δώσει στη δικαιοσύνη τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Πώς έγινε η υπεξαίρεση και πώς αποκαλύφθηκε

Τα χρήματα αφαιρούνταν συστηματικά για πολλά χρόνια από προθεσμιακούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθετών ενώ η πρώην διευθύντρια και βασική κατηγορούμενη εμφάνιζε παραποιημένα παραστατικά έτσι ώστε να συγκαλύπτει το ποσό που είχε υπεξαιρέσει.

Τα λεφτά "έβγαλαν" φτερά και εκείνη εξαφανίστηκε

Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τους επιθεωρητές της τράπεζας η διευθύντρια εξαφανίστηκε κινώντας τις υποψίες όμως λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο της στα κεντρικά της ΑΤΕ.

Τότε πήρε την ευθύνη για κάποιες συγκεκριμένες πράξεις που είχαν γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας και διαβεβαίωσε ότι θα βρισκόταν στη διάθεση των αρχών προκειμένου να δώσει όλες τις εξηγήσεις που θα χρειαζόταν. Παρόλα αυτά εξαφανίστηκε και πάλι.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν στελέχη του υποκαταστήματος της τράπεζας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς με οικονομολόγο διεθνούς κύρους o οποίος είχε βρεθεί στη διοίκηση τραπεζών.

Αυτό το γεγονός είχε παγώσει την κοινωνία της Κυπαρισίας ενώ το σκάνδαλο έμεινε στα στενά όρια της, παρά το μέγεθος του.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία