Πατρών – Πύργου: Ο δρόμος με τα εικονοστάσια που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα

Ενώ οι εργολαβίες για την Πατρών – Πύργου παρουσιάζουν εμπόδια, η εθνική "καρμανιόλα", συνεχίζει να παίρνει ζωές, να γεννά αναπήρους και να αποτελεί έναν δρόμο ντροπή για την χώρα που σίγουρα μόνο καλές εντυπώσεις δεν αφήνει στους τουρίστες και στους επισκέπτες.

Ένας δρόμος που συνδέει την Πάτρα με έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για τους ξένους τουρίστες, την Αρχαία Ολυμπία, παραπέμπει σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας έναν επισκέπτη που έρχεται από την Δυτική Ευρώπη, την Αμερική ή την Αυστραλία, εκεί όπου φυσικά τέτοιες καταστάσεις είναι αδιανόητες.

Σύμφωνα με τους οδηγούς που κάνουν συχνή χρήση του και αναγκαστικά τον διασχίζουν για να πάνε στον προορισμό τους, έχει γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος τους τελευταίους μήνες.

Τα εκατοντάδες οχήματα που περνούν καθημερινά από την Πατρών – Πύργου, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο οδόστρωμα του, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι ιδιαίτερα αισθητό.

Λακκούβες, φθαρμένη άσφαλτος, διαχωριστικές γραμμές που τις νύχτες ειδικότερα δεν φαίνονται και όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με έναν φωτισμό που είναι μαρτύριο για όσους ταξιδεύουν τα βράδια αφού το φως που βγαίνει από τις κολώνες είναι θαμπό και δυσκολεύει την ορατότητα για τους οδηγούς.

Οι εκατοντάδες νεκροί και οι ανάπηροι που έχουν γίνει θύματα από τα τροχαία όλων αυτών των χρόνων, μαρτυρούν την αναγκαιότητα για να προχωρήσει ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών – Πύργου και να ξεκινήσει επιτέλους αυτό το έργο που θα διευκολύνει τις ζωές, τόσων και τόσων ανθρώπων που ζουν στην Πάτρα, στην Δυτική Αχαΐα, αλλά και στην Ηλεία.

Τα εικονοστάσια που υπάρχουν στην εθνική καρμανιόλα είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι δεκάδες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί από αυτόν, με τα τόσα τροχαία που έχουν γίνει, ενώ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι έχουν μείνει ανάπηροι εξαιτίας του, καθηλωμένοι σε μία καρέκλα, μη μπορώντας να ξεπεράσουν πλήρως τον τραυματισμό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 100 χιλιόμετρα τα εικονοστάσια φτιαγμένα από τις οικογένειες που θρηνούν τους νεκρούς τους είναι αμέτρητα. Η σελίδα που έχει φτιαχτεί στο facebook "Όχι άλλοι νεκροί και ανάπηροι στην Πατρών – Πύργου" είναι και αυτή μία ακόμα απόδειξη της ανάγκης για το νέο αυτοκινητόδρομο που πρέπει άμεσα να γίνει.

Όσο το έργο δεν ξεκινά, με τις διαδικασίες να "κολλούν" πάντα σε κάτι, τόσο τα θύματα θα αυξάνονται και το αίμα που θα χύνεται θα μεγαλώνει.


Πηγή