Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Εκδήλωση με θέμα «2018-2020: Δράσεις καινοτομίας για το έδαφος, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα» διοργανώνει, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους, το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.00 π.μ. στην Αμαλιάδα (Αντωνίου Πετραλιά και Γ. Παπανδρέου).

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (ΕΛΚΕ), η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (AGRIFOOD PARTNERSHIP) και ο Δήμος Ήλιδας.

Ομιλητές θα είναι o Δρ. Παντελής Μπαρούχας, Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Δράσεις καινοτομίας στο ΠΑΑ 2014 – 2020 για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή» και ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε:

«Το έδαφος είναι ένας από τους σπουδαιότερους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας. Η ορθολογική του διαχείριση θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών. Οι ανθρωπογενείς επιδράσεις και ιδιαίτερα οι γεωργικές πρακτικές έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των εδαφών. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τα εδάφη μας ως κόρη οφθαλμού για να μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για το αύριο».


Πηγή