Προσοχή – Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις ελεγκτών στην αγορά της Πάτρας!

Σε κατάσταση ετοιμότητας πρέπει να είναι οι επαγγελματίες στην αγορά της Πάτρας, αφού το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ, κάνοντας εξοντωτικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν κυρίως στο θέμα της φοροδιαφυγής, με τα "λαγωνικά" να περνούν από το μικροσκόπιο τα βιβλία των επιχειρήσεων, αλλά και τις αποδείξεις που κόβονταν, προκειμένου να βρουν τις ανάλογες παραβάσεις και να προχωρήσουν σε "τσουχτερά" πρόστιμα.

Οι εξορμήσεις των κλιμακίων, ειδικότερα, την Κυριακή όπου τα καταστήματα ήταν σχεδόν όλη τη μέρα ανοικτά και υπήρχε σημαντική κίνηση, ήταν αιφνιδιαστικές για τους επαγγελματίες που προσπαθούσαν εκείνη την ώρα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Έλεγχοι έγιναν και για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, με τους ελεγκτές να κοιτάζουν αν οι υπάλληλοι εργάζονται στις ώρες που έχουν οριστεί. Στο… μάτι των λαγωνικών έχουν μπει αυτές τις μέρες τόσο τα εμπορικά καταστήματα, όσο και τα μαγαζιά τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία), αλλά και οι καφετέριες στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, οπότε οι επαγγελματίες, αλλά και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Πηγή