Πρώτη φορά «Ακαδημία Γονέων» στην Αχαϊα


Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α.Κυριακού, Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Κλινικό Παρατηρητήριο για τη Διαγνωστική Εκτίμηση επικίνδυνων Συμπεριφορών στην Εφηβεία, συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» για πρώτη φορά στην Αχαΐα υπό την επιστημονική επιστασία του Δρ. Δρίτσα Ιωάννη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Οι Ακαδημίες Γονέων στη Πάτρα πραγματοποιούνται παράλληλα με άλλες Ακαδημίες Γονέων που θα υλοποιηθούν σε δώδεκα (12) περιοχές της Αττικής αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία στο χώρο της Υγείας, θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, Δευτέρα ή Τετάρτη, ώρα 17:30-19:30 στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Την Παρασκευή 7/12/2018 θα υλοποιηθεί στην Πάτρα η 2η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων με κεντρική ομιλήτρια την κ Χέλμη Μαρία -Ελένη, Ψυχολόγο-Φιλόλογο, MScMSc Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:

« ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ και ΔΕΠΥ, Ανίχνευση,Διάγνωση, Αντιμετώπιση»


Πηγή