Πρωτοφανείς καταγγελίες για… «στημένες» εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Πρωτοφανείς καταγγελίες για… «στημένες» εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Τι καταγγέλουν μέλη που πήγαν να ψηφίσουν

Σε πρωτοφανείς καταγγελίες για τις εκλογές του δεύτερου μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων της Πάτρας προχωρούν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, τα οποία ναι μεν κλήθηκαν να ψηφίσουν… όμως σε διαδικασίες πέρα για πέρα διαβλητές όπως μας ενημερώνουν.

  • «Δουλεύω στο εργοτάξιο του ξενοδοχείου Μορέας και ήρθαν από το Συνδικάτο με μια κάλπη και μας έβαλαν να ψηφίσουμε χωρίς να μας δώσουν ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων, χωρίς παραβάν και μας έδωσαν μόνο το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Αγγελόπουλου «σταυρωμένο», ενώ εγώ ήξερα ότι κατέβαιναν 2 παρατάξεις. Πρώτη φορά ψηφίζω σε εκλογές και δεν μου δίνουν ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων», καταγγέλει οικοδόμος του εργοταξίου.
  • Άλλος οικοδόμος μας καταγγέλει «πήγα στο Παμμικρασιατικό όπου γίνονταν οι εκλογές του συνδικάτου και μου έδωσαν μόνο ψηφοδέλτιο της παράταξης του προέδρου. Μπήκα στην κάλπη και το έριξα άκυρο αναγκαστικά».
  • Τρίτος οικοδόμος μας ανέφερε «μόλις βγήκα από την κάλπη πήγα να σαλιώσω τον φάκελο και μου είπε ένας της Εφορευτικής Επιτροπής να τον ρίξω ανοιχτό. Έτσι κάνουν όλοι μου είπε».
Μέλη της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικοδόμων» κάνουν αναφορά σε «όργιο παρατυπιών και διαβλητών διαδικασιών» που ακολουθούνται στις εκλογές, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Σύμφωνα με τα μέλη της ως άνω παράταξης που συμμετέχει στις εκλογές, δεν τους έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα (5η ημέρα εκλογών) ούτε το εκλογικό μητρώο, ούτε έχει γνωστοποιηθεί ο ακριβής τόπος διεξαγωγής εκλογών, ειδικά τα πρωινά που η κάλπη… περιφέρεται σαν τον «Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή»!
Όπως μας είπε μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης «τα πρωινά παίρνουν την κάλπη και γυρίζουν σε χώρους που εμείς δεν γνωρίζουμε και δεν έχουν ανακοινωθεί πουθενά. Εκεί δίνουν ψηφοδέλτιο μόνο της δικής τους παράταξης και ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα με μια υπεύθυνη δήλωση μόνο».
Συνεχίζοντας το ίδιο μέλος μας είπε ότι: «μαζεύουμε υπεύθυνες δηλώσεις και θα καθορίσουμε τη στάση μας. Ακόμα και την κάλπη την κρατάνε τα βράδια στον Παμμικρασιατικό. Με τους περισσότερους φακέλους ανοιχτούς να πέφτουν μέσα στην κάλπη και με άγνωστο αριθμό ατόμων να έχουν αντικλείδια του λουκέτου της κάλπης αλλά και του χώρου που φυλάσσεται, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Εμείς έχουμε αναλυτική χαρτογράφηση των ανθρώπων που ήρθαν και μας είπαν ότι μας ψήφισαν, αλλά στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορα παρατράγουδα. Άνθρωποι που είχαν έρθει να ψηφίσουν δεν φαίνονταν καν τα ονόματα τους στις καταστάσεις που προσκόμιζε το συνδικάτο στο Εργατικό Κέντρο».
Τελευταία καταγγελία που έγινε προέρχεται από μέλος του Συνδικάτου που έχει αλλάξει επάγγελμα εδώ και 10 χρόνια. «Πήγα και ψήφισα αν και τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω σε ψησταριά σαν ψήστης», μας είπε και συνέχισε λέγοντας «πάντα πηγαίνω και ψηφίζω συναισθηματικά… με ξέρουν και τους το λέω κάθε φορά που με παίρνουν τηλέφωνο ότι δεν κολλάω πλέον οικοδομικά ένσημα. Είχα πάθει έμφραγμα στην οικοδομή και σταμάτησα».
Αν όλα τα παραπάνω που μας καταγγέλθηκαν λάβουν και την μορφή επίσημης καταγγελίας προς τις αρχές τις επόμενες ώρες, είναι πλέον βέβαιο ότι οι εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας θα τιναχτούν στον αέρα, ενώ εκτεθειμένοι πλέον μπορεί να βγουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι… ο γιαλός δεν είναι στραβός… και μένει να αποδειχθεί ποιος ή ποιοι αρμενίζουν στραβά…