Πύργος: Βομβαρδισμένο τοπίο οι δρόμοι γύρω από το 3ο Λύκειο

Κραυγή απόγνωσης και οργής εξέφρασαν δημόσια κάτοικοι της ανατολικής πλευράς του Πύργου για την αδιαφορία του δήμου στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η γειτονιά τους και ειδικότερα οι δρόμοι έξω από τα σπίτια τους, πλησίον του 3ου ΓΕΛ Πύργου, τους οποίους χαρακτήρισαν ως «βομβαρδισμένο τοπίο» από τις τεράστιες λακκούβες που συναντά κανείς στο σημείο.

Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι αυτοί που κατηγορούν το δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για πλήρη αδιαφορία στο πρόβλημά τους, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους υφίσταται για περισσότερα από δυο χρόνια και δεν έχει δοθεί ούτε προσωρινή λύση με «μπαλώματα» των λακκουβών. Αρκετές είναι οι φορές που έχουν απευθυνθεί στο δήμο, λαμβάνοντας ψεύτικες διαβεβαιώσεις πως το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία περαιτέρω διεργασία σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι

Εκτός εαυτού δείχνουν να είναι οι κάτοικοι πλέον, αφού θεωρούν πως έχουν πέσει «θύματα» κοροϊδίας και υποσχέσεων από το δήμο σχετικά με την επισκευή του δρόμου. Μικρές και βαθιές τρύπες, αλλά και μεγάλες που απλώνονται σε όλο το πλάτος του κόσμου, έχουν προκαλέσει κατά καιρούς αρκετές ζημιές στα οχήματα που διασχίζουν τους δρόμους αυτούς. Ο Γιώργος Παναγόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο σχολιασμό του για το δήμο καθώς υποστήριξε πως είναι έτοιμος να βουλιάξει, ενώ για το πρόβλημα του δρόμου ισχυρίστηκε πως είναι τόσο επιβαρυμένη η κατάσταση του που δεν επιτρέπει πλέον να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους εύκολα, κινδυνεύοντας να αποκοπεί τελείως η πρόσβασή του. Επιπλέον ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει από κάτω υπόνομος, όπου αν συνεχιστεί η αδιαφορία των υπευθύνων το αποτέλεσμα θα είναι να πέσει εντελώς ο δρόμος και οι συνέπειες να είναι άσχημες.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σταμόπουλος εστίασε στην ανυπαρξία του δήμου εδώ και χρόνια, αφού θα μπορούσαν να επιληφθούν της κατάστασης και οι ζημιές για τους ιδιώτες να μην είναι τόσο εκτεταμένες. Έθεσε ακόμα ως ανάγκη την αποκατάσταση του δρόμου, προκειμένου να μπορούν καθημερινά οι κάτοικοι να κινούνται με άνεση. Η κ. Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη σχολίασε με καυστικό τρόπο την άσχημη κατάσταση στην περιοχή, αφού «αν είχε το σπίτι της ροδάκια θα το είχε πάρει να φύγει από εκεί», ενώ περιέγραψε και ένα περιστατικό με τη νύφη της που παραλίγο να χάσει τη ζωή της έξω από το σπίτι στην προσπάθεια αποφυγής μιας τρύπας. Τέλος, η Νέλη Παναγοπούλου εστίασε στους αγώνες που έχουν δώσει από το ξεκίνημα της κατάστασης αυτής με τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει από τους εκάστοτε αρμόδιους, τονίζοντας πως σα νομοταγείς πολίτες και φορολογούμενοι οφείλουν να τους προσέχουν και όχι να τους περιφρονούν.


Πηγή