Rachi – Έτσι ήταν η διασκέδαση στην Δυτική Αχαΐα στα ’00s (ρετρο φωτο)

Rachi the Place

Αποτέλεσε το πιο «in» καλοκαιρινό μαγαζί της Κάτω Αχαΐας με την ιστορία του να ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Η » Rachi « ήταν σήμα κατατεθέν της γεωγραφικής θέσης που κάλυπτε , όπου στο παλιό αρχείο του καταστήματος υπήρχαν φωτογραφίες με τους Έλληνες «celebrity» της εποχής συχνά πυκνά να κάνουν τις εμφανίσεις τους !

Ξεχωριστό κομμάτι μες το κατάστημα ήταν και το πέτρινο σπίτι με ημερομηνία κατασκευής το 1908. Μάλιστα εκεί πέρασε τα βρεφικά του χρόνια και ο τ. Δήμαρχος Δύμης , Διονύσης Γκοτσούλιας.

Η Σύγχρονη ιστορία του καταστήματος αρχίζει το 1982 , όπου ανέλαβε την ιδιοκτησία του καταστήματος ο ερχόμενος από την Λήμνο , Τάσος Αναστασιάδης . Ο «Τάσος της Ράχης» έδωσε την μορφή που οι περισσότεροι θυμόμαστε , παραμένοντας στο τιμόνι μέσα από διάφορα συνεργατικά σχήματα για 20 χρόνια , έως και το 2002. Μία από τις συνεργασίες που έδωσε ιδιαίτερο χαρακτήρα ήταν και του αείμνηστου Νίκου Χρυσανθακόπουλου (Φούμου) , 1999 έως και 2003.

Το 2002 και 2003 μπήκε «νέο αίμα» με τους Βασίλη Γκοτσούλια και Διονύση Αγγελόπουλο αντίστοιχα , όπου παρέμειναν μαζί μέχρι και την σεζόν του 2006. Το 2007 ανέλαβε ο Κυριάκος με την ιστορία του καταστήματος να τελειώνει μαζί με το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 , όπου το κατάστημα υπέστη σοβαρές ζημιές κι έκτοτε δεν άνοιξε ποτέ ξανά.

Δέκα χρόνια μετά την το σεισμό , παραμένει κλειστό και αλλάζει σελίδα καθώς στη θέση του θα χτιστεί σπίτι. Πλέον θα παραμείνουν οι αναμνήσεις να μας θυμίζει τις γενιές που γαλουχήθηκαν στην διασκέδαση στο πέρασμα των χρόνων , διασκέδασης που είχε κουλτούρα και χαρακτήρα !

Φωτογραφίες από το 2003 στο live party του κουβανέζικου συγκροτήματος El Sabor

Προηγούμενο1 απο 17Επόμενο Σελίδα 1 από 17 Προηγούμενο


Πηγή