Ταξίδι – δώρο για τους μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας!

Λίγο πριν πουν οριστικά αντίο στο σχολείο και ανοίξουν τα φτερά τους για την ενήλικη ζωή, μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας ταξίδεψαν στην Γαλλία, ως επιβράβευση για την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα E-twinning.

Το πρόγραμμα, που είχε ως θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν οι μαθητές φοιτούσαν στην Α’ τάξη και σήμερα ως μαθητές της Γ’ Λυκείου ήρθε η στιγμή και πήραν το δώρο τους που ήταν αυτό το ταξίδι.

Το σχολείο βραβεύτηκε με ετικέτα ποιότητας για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα και έντεκα μαθητές με δύο καθηγητές ταξίδεψαν στην πόλη Σαμπανιόλ στη Γαλλία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, και είχαν μία άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εβδομάδα.

Εντυπωσιάστηκαν

Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου υποδοχής στην Σαμπανιόλ και πραγματικά αισθάνθηκαν ότι βρέθηκαν κοντά σε δικούς τους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορες δραστηριότητες στο σχολείο και εκτός σχολείου, είδαν αξιοθέατα, συμμετείχαν σε παιχνίδια, έκαναν χρήση έξυπνων τρόπων μεταφοράς που δεν μολύνουν το περιβάλλον και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και εκδρομή στη Λωζάνη στο Ολυμπιακό μουσείο.

Πέραν όλων αυτών, το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά απέκτησαν νέους φίλους και κάποιες από αυτές τις φιλίες θα κρατήσουν για πάντα!

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές: Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Θεόδωρος Δημακόπουλος, Αθανάσιος Γεωργόπουλος, Ιωάννα-Διονυσία Καράμπελα, Μαρία- Βασιλική Καρύδη, Δήμητρα Κωνσταντοπούλου, Κωνσταντίνα Παπανδρικοπούλου, Ζωή Πέππα, Δήμητρα- Δέσποινα Τάγιου, Δημήτρης Τραγουστής και Μαρία Τσακουλογιαννοπούλου. Συνοδοί καθηγητές ήταν η διευθύντρια του σχολείου Αγνή Μπαλή και ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Γοροζίδης.

Ετοιμάζονται για Ρουμανία

Εκτός από αυτό το ταξίδι και το πρόγραμμα Erasmus+ που συμμετέχει το σχολείο, ξεκίνησε και η προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα Erasmus+ (2018-2020) για το οποίο επελέγη το σχολείο.

Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία για το πρώτο ταξίδι του δεύτερου προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 13 Δεκεμβρίου στην Ρουμανία.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Αγκαλιάζουμε τις Ευρωπαϊκές αξίες μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια».

Το συντονιστικό σχολείο βρίσκεται στην Ρουμανία, γι’ αυτό και θα γίνει και εκεί το πρώτο ταξίδι, αι οι εκτός από την Ρουμανία και την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Fyrom.

Στο πρώτο αυτό ταξίδι θα συμμετάσχουν μόνο εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα στην Ρουμανία θα ταξιδέψουν η διευθύντρια του σχολείου Αγνή Μπαλή και οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Γοροζίδης, Μαρία Παπαδοπούλου και Ευγενία Δρακοπούλου.

Οι δύο καθηγητές θα λάβουν μέρος στην συντονιστική ομάδα και οι άλλοι δύο θα λάβουν μέρος σε σεμινάριο για την συγγραφή ενός παραμυθιού.

Στην διάρκεια του ταξιδιού θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για τα υπόλοιπα ταξίδια στα οποία θα λάβουν μέρος και μαθητές.

«Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ταξίδια και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Στην Σαμπανιόλ πραγματικά οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ήταν ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει σαν σχολείο και πραγματικά κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα» ανέφερε η κα Μπαλή.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2019 το 2ο Λύκειο θα υποδεχτεί αποστολές από ξένες χώρες, στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος ERASMUS+.


Πηγή