Τεράστια ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του »Parea» για τη μικρή Αφροδίτη!

Σε ακόμα μια σημαντική κίνηση αλληλεγγύης που αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη τους για το συνάνθρωπό τους που τους έχει ανάγκη, προχώρησαν την Παρασκευή οι ιθύνοντες της επιχείρησης Parea Café & Snack Bar, με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χρηματικού ποσού που θα βοηθήσει την οχτάχρονη Αφροδίτη Δημητρουλοπούλου με την πορεία της υγείας της και τα νοσήλειά της.

To Parea Café, στηρίζοντας για ακόμα μια φορά το συνεχή κοινωνικό αγώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλ. Ασθένειες «Η Φλόγα» διοργάνωσε μια ακόμα μέρα προσφοράς. Η πόλη του Πύργου έδειξε την έμπρακτη στήριξή της σε ακόμα έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη τη βοήθειά της, στην προκειμένη περίπτωση ακόμα ένα παιδί. Οι παραγγελίες από τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες, είτε από τις υπηρεσίες της πόλης, είτε τον εμπορικό της κόσμο, είτε απλούς πολίτες, όπου πρόσφεραν και το κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να διασκεδάσουν και τα παιδιά που βρέθηκαν στο κατάστημα τους προκειμένου να απολαύσουν με τους γονείς τους διάφορα ροφήματα. Στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πάρτι για το μικρό κοριτσάκι, στην πλατεία Κύπρου όπου βρίσκεται το ένα από τα δύο Parea Café. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές με τα παιδιά τους και διασκεδάζοντας με τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις, ενώ υπήρχε και κλόουν που διασκέδαζε τα παιδιά.

Χαρούμενοι για την ανταπόκριση

Ικανοποίηση και χαρά ένιωσαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης και το προσωπικό, αφού για ακόμα μια φορά η κοινωνική τους προσφορά φάνηκε πως είχε σημαντικό αντίκρισμα σε όλο τον κόσμο του Πύργου. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πλεμμένος ήταν γεμάτος χαρά και ικανοποίηση για την επιτυχία που είχε η εκδήλωση που διοργάνωσαν, όπου ανέφερε: «Ο Πύργος είναι ευαίσθητος σε τέτοιας μορφής εκδηλώσεις. Το έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν με παρόμοιες εκδηλώσεις που είχαμε κάνει. Είναι καλό που είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Δείχνουμε πως με μια μεγάλη αγκαλιά μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Όλη η μέρα έχει πάει πολύ καλά και ελπίζουμε η μικρή Αφροδίτη να βοηθηθεί. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε σε οτιδήποτε χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Καλύβας χαρακτήρισε την εκδήλωση ως την πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής από πλευράς στήριξης, με τον κόσμο να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του προς συνανθρώπους που τους έχουν ανάγκη. «Μπορεί στην εποχή που βρισκόμαστε ο κόσμος να περνάει δύσκολα, αλλά εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά του καθενός μας», ανέφερε συγκεκριμένα. Δεν παρέλειψε όμως να εστιάσει και στο στόχο της εκδήλωσης, όπου πέρα από τη συγκέντρωση των χρημάτων είναι και ένα μέσο αφύπνισης του εμπορικού κόσμου της Ηλείας, ώστε να πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον για να βοηθήσει άτομα που το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, χαρούμενη και συγκινημένη δήλωσε για την εκδήλωση η Γιώτα Ευθυμιοπούλου, που εστίασε στην επιτυχία της ημέρας και στην ανθρωπιά που αποδεικνύουν οι πολίτες της πόλης μέσα από την τεράστια συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα.

Η ιστορία της μικρής Αφροδίτης

Η μικρή Αφροδίτη Δημητρουλοπούλου από τη Ζαχάρω, εδώ και τρία χρόνια δίνει το δικό της σκληρό αγώνα ενάντια στην επάρατη νόσο. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι οχτώ χρονών, μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού, το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στην υπόφυση από τους γιατρούς του ογκολογικού κέντρου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγία Σοφία στην Αθήνα, όπου και βρέθηκε για εξετάσεις. Μοναδικό σύμπτωμα που οδήγησε τους γονείς της να αντιληφθούν γρήγορα πως κάτι δεν πάει καλά ήταν η υπέρμετρη ανάπτυξη της, γεγονός που οδήγησε τον παιδίατρο της μικρής στην απόφαση να γίνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της. Σ’ αυτές, παρατηρήθηκε ο όγκος στο κεφάλι της μικρής Αφροδίτης σ’ ένα σημείο που η χειρουργική επέμβαση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού δεν υπάρχει ουδεμία διαβεβαίωση για το αν θα υπάρξουν ή όχι επιπλοκές που θα επιφέρουν μόνιμη αναπηρία. Τη στιγμή αυτή, σημαντικό για τη μικρή Αφροδίτη είναι η έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης καθώς και η ασφάλιση της, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Τέλος, αναγκαία φαίνεται πως είναι η οικονομική στήριξη της οικογένειας από την υπόλοιπη κοινωνία, αφού με δύο ανήλικα παιδιά και αρκετά προβλήματα υγείας προσπαθούν οι γονείς να ανταπεξέλθουν στα απαγορευτικά έξοδα μόνο από την επαγγελματική ενασχόληση της μητέρας του κοριτσιού με τη γεωργία.


Πηγή