Θρίαμβος για τη Μέι – 200 καταψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον της

Θρίαμβος για τη Μέι – 200 καταψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον της

Με 200 ψήφους υπέρ, επικράτησε η Τερέζα Μέι, στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής (από το ίδιο της το κόμμα), με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να κερδίζει την πολιτική της επιβίωση και μία δεύτερη ευκαιρία για τις διαπραγματεύσεις του Brexit.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας, ανακοινώθηκε εχθές στις 21:00 το βράδυ (23:00 ώρα Ελλάδος). Η συμμετοχή ανήλθε στο 100%, καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Η Μέι έλαβε 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά.

Τα βρετανικά ΜΜΕ, είχαν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα καθώς σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος είχαν δηλώσει δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης -και αυτό έγινε.

Παρά το γεγονός ότι στο Λονδίνο, δεν ξαφνιάστηκαν από την εξέλιξη της ψηφοφορίας, το διακύβευμα ήταν μεγάλο και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν έμεινε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/348861-THriambos-gia-te-Mei-200-katapsephisan-ten-protase-momphes-enantion-tes ΚΟΣΜΟΣ

The post Θρίαμβος για τη Μέι – 200 καταψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον της appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή