Θρησκευτικός Τουρισμός στην Ηλεία – Ο Λίβανος κάνει την αρχή

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φαίνεται πως έρχονται για την Ηλεία μετά το Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού που διοργανώθηκε στον Πύργο από 2 έως 4 Νοεμβρίου, αφού υπάρχει ήδη έντονη ζήτηση από γκρουπ Χριστιανών 30-40 ατόμων, από το Λίβανο και τη Συρία, για επίσκεψη του νομού μας δυο φορές το μήνα και για ένα δεκαήμερο συνολικά, μέσω του Τουριστικού Γραφείου Αθηνών Ελευθερίου Χιώτη.

Η πρωτοβουλία που πήραν το Νοέμβριο το Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού και Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδος, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης και το Επιμελητήριο Ηλείας, φαίνεται πως είχαν τεράστια επιτυχία και απήχηση προς τον κόσμο της Ηλείας.

Με επιστολή τους από την 10η Δεκεμβρίου του 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ζήτησαν από τον Έλληνα Πρέσβη του Λιβάνου να δώσει άδεια (βίζα) στο πρώτο γκρουπ 33 ατόμων, συμπεριλαμβάνοντας εντός της επιστολής αυτής και το πρόγραμμα που δημιούργησαν και αναμένεται να ακολουθήσει το γκρουπ αυτό.

Πρόκειται για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει το Συνέδριο, με την ελπίδα να υπάρξουν ακόμα περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις, αφού η προσπάθεια αυτή αποτέλεσε καρπό της ενότητας φορέων του Πύργου και της Ηλείας για το γενικότερο καλό. Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από την επιστολή:

«… Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και προσκυνήματα στους Ιερούς Τόπους και τα Μοναστήρια στο Νομό Ηλείας και Αχαΐας. Σας επισυνάπτω ένα σχέδιο.

  1. Ήδη μας υπεβλήθη η κατάσταση του πρώτου γκρουπ που επιθυμούν να έλθουν, αντίγραφο της οποίας και σας αποστέλλω.

Εν αναμονή της εμπράκτου θετικής απαντήσεώς σας, διατελούμεν

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής».


Πηγή