Το Ειρηνοδικείο Κρεστένων στη τοπική Αστυνομία

Του Μάκη Μπαλαούρα

Διάβασα στο Facebook αναρτήσεις αστυνομικώνΗλείας και Κρεστένωνπου ενημέρωνε τους πολίτες της πόλης και τους συναδέλφους του ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο με το οποίο περνά το παλαιό Ειρηνοδικείο Κρεστένων, από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δρομολογηθεί εκεί η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος και μεταξύ των άλλων, δημοσιοποίησε τις επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις μας για το θέμα αυτό και εξήρε την όλη συμβολή μου.

Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να πω κι εγώ δυο λόγια για την υπόθεση. Είχα στείλει από καιρό στους Δημάρχους του Νομού μας μήνυμα με το οποίο τους ζητούσα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για διάφορα κτίρια του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιούνταν πια ώστε να τα περάσουμε στους Δήμους. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι ποτέ δεν μου απάντησαν….

Για το Ειρηνοδικείο Κρεστένων εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, που ενδιαφέρονταν να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων. Και πράγματι υπέδειξα να περάσει το παλιό Ειρηνοδικείο από το Υπουργείο Οικονομικών («Δημόσια Περιουσία») στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα έκανα συνάντηση με τον Γ. Χαρωνίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας του Δημοσίου, «Κτιριακές Υποδομές» και του ζήτησα η ΚΤΥΠ να αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την μεταστέγαση και όλες τις αναγκαίες επισκευές.

Αμέσως ο κ. Χαρωνίτηςτο αποδέχτηκε, προκειμένου όποιες μελέτες για επισκευές ή μετατροπές επιβάλλονται για να πάει σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό το Αστυνομικό Τμήμα στο παλαιό Ειρηνοδικείο, θα γίνουν με ευθύνη της ΚΤΥΠ και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Χαίρομαι που ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια, δική μου και των αστυνομικών της Ηλείας και εύχομαι το παράδειγμα των αστυνομικών να είχαν ακολουθήσει κι άλλοι φορείς ώστε να αξιοποιούσαμε περισσότερα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια για το κοινό όφελος του Νομού μας.


Πηγή