Ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο στο Γεράκι Αμαλιάδας – Υπεγράφη η σύμβαση

Προς υλοποίηση βαίνει η κατασκευή του έργου αντιπλημμυρικών στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου του δήμου Ήλιδας, καθώς χθες το πρωί υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και εντός των ημερών ξεκινούν οι εργασίες.

Το έργο με προϋπολογισμό 1.286.480,00 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει τίτλο: «Αποκατάσταση κατολισθήσεων και συνοδά έργα στον οικισμό Ανάληψης και στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου του δήμου Ήλιδας Νομού Ηλείας» και αφορά παρεμβάσεις και πιο συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο της Σοχιάς, εντός του οικισμού Γερακίου.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη χθες από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ‘Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.’ .

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην υπογραφή της σύμβασης

Λύνει προβλήματα δεκαετιών

«Πρόκειται για ένα έργο που λύνει ένα βασικό πρόβλημα ανάντη της γέφυρας που περνά ο χείμαρρος της Σοχιάς. Είναι ένα κομμάτι που έχει κοπεί και υπάρχει κίνδυνος και εκτός από τα αντιπλημμυρικά εντός του χειμάρρου, θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και εντός του Γερακίου και της Ανάληψης» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την ωρίμανση του έργου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση και όλους όσους συνέβαλαν για να φθάσει το έργο στην υλοποίηση. Εξήγησε ότι από την ημέρα που έγινε η δημοπράτηση απαιτήθηκε να ξεπεραστούν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι να έρθει η ώρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ σημείωσε ότι προχθές δημοπρατήθηκε και η ανάπλαση πλατειών της Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ.

«Πρέπει να επισημάνω ότι τα έργα από την στιγμή που αποφασίζει η δημοτική αρχή να τα φτιάξει μέχρι να δημοπρατηθούν, περνούν 3 με 4 χρόνια, καθώς υπάρχουν πολλές διαδικασίες και έλεγχοι. Σε αυτό το στάδιο έχουμε πολλά έργα ακόμη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Πολύπλοκες διαδικασίες

Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης και η προϊσταμένη του τμήματος κατασκευών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ήλιδας Μαργαρίτα Πίπιλας, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Τοπική Κοινότητα Γερακίου και σημείωσε: «Ήταν ένα έργο απαιτήσεων, το οποίο δημοπρατήθηκε χωρίς προβλήματα. Η αλλαγή του νόμου 4412 έφερε πολλές διαδικασίες ωρίμανσης στα έργα, που απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 ανοιχτές διαδικασίες (ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς) και για κάθε έργο απαιτούντα 6-9 μήνες χρόνος ωρίμανσης μέχρι την δημοπράτηση. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε παρά και την έλλειψη προσωπικού που έχουμε ως υπηρεσία».

Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου Γιάννης Κοντόπουλος με τον τοπικό σύμβουλο της Ανάληψης Βαγγέλη Παλυβό. Ο κ. Κοντόπουλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο όπως είπε είναι μεγάλης σημασίας γιατί θα λύσει προβλήματα δεκαετιών, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης κατολισθήσεων στην Ανάληψη.

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων του δήμου Ήλιδας Κώστας Τσεριώνης, ο οποίος τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα, προβλήματα δεκαετιών, στην περιοχή του Γερακίου και της Ανάληψης.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον εργολάβο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας ο πρόεδρός της Χρήστος Μπακαλάρος επεσήμανε ότι η εταιρεία θα είναι συνεπής στους όρους της σύμβασης. Τόνισε δε ότι η υπογραφή της σύμβασηςέγινε άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, και ότι τα έργα θα προχωρήσουν εντός χρονοδιαγράμματος εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός. Ζήτησε δε την συγκατάβαση των κατοίκων της περιοχής που για λίγο καιρό θα μετατραπεί σε εργοτάξιο.


Πηγή