Ζάκυνθος: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την κήρυξη του νησιού ως σεισμόπληκτη περιοχή

Μία ακόμη δέσμευση της Κυβέρνησης έγινε πράξη. Δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών για την κήρυξη της Ζακύνθου ως σεισμόπληκτης περιοχής (ΦΕΚ Β΄ 5796-21.12.18).

Στη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται με αναλυτικό και σαφή τρόπο όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται διατάξεις για την οριοθέτηση των σεισμόπληκτων περιοχών, ρυθμίσεις για την στεγαστική συνδρομή, προθεσμίες για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ενώ, παράλληλα, καθορίζονται ρητώς οι διαδικασίες για την ανακατασκευή των κτιρίων. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται λεπτομέρειες οικονομοτεχνικής φύσης που εξειδικεύουν πρακτικά ζητήματα για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των κτισμάτων, όπως η χορήγηση των δανείων και οι αμοιβές των εμπλεκόμενων προσώπων.

Με την εξέλιξη αυτή κορυφώνονται, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι θεσμικές πρωτοβουλίες για την στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου. Όπως έχει ανακοινωθεί από τον κ. Κοντονή, τα μέτρα για την ενίσχυση της Ζακύνθου θα συνεχιστούν όπως ακριβώς έχουν εξαγγελθεί, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που θα ανακουφίσει πλήρως τους πολίτες του νησιού.


Πηγή