Αχαΐα: Τον Οκτώβριο στο “σκαμνί” ο κτηνοτρόφος – Έσφαξε αρνί στη στάνη του και “έφαγε […]

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 θα περιμένει ένας κτηνοτρόφος από το Μοίρα Αχαϊας, που κατηγορείται για παράνομη σφαγή ενός αρνιού πέρυσι το Πάσχα, για να εκδικαστεί, από τα δικαστήρια της Πάτρας, η υπόθεσή του, η οποία αναβλήθηκε χθες.

Ο 65χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε από την αστυνομία να σφάζει ο ίδιος ένα αρνί ιδιοκτησίας του. Οι αρχές επειδή δεν πήγε στο σφαγείο του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ (!).

Ο κτηνοτρόφος απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταθέτοντας ένσταση

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έσφαξε το αρνί το Μεγάλο Σάββατο τηρώντας τις παραδόσεις και χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν παράνομη η πράξη του.

Το καλοκαίρι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Πάτρας ενημέρωσε τον κτηνοτρόφο με κλήτευμα ότι θα πρέπει στις 28 Ιανουαρίου 2019 να παρουσιαστεί στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας, έσφαξε το αρνί και το τοποθετησε στο πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου του για να το μεταφέρει από τη στάνη στο σπίτι του για προσωπική κατανάλωση.

Ο 65χρονος απευθύνθηκε και στο δήμο Πατρέων, αρμοδιότητα του οποίου είναι η είσπραξη του προστίμου, διαμαρτυρόμενος για το υπέρογκο ποσό.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία