Ανοιχτά εμπορικά την Κυριακή λόγω εκπτώσεων – Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι εμποροϋπάλληλοι

Ανοιχτά την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα μπορούν να είναι και τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας. Ωστόσο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας καλεί τα μέλη του να απεργήσουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Εμποροϋπαλλήλων έχει ως εξής:

«Την ερχόμενη Κυριακή 21/1/2019 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ανοιχτά ,βάση του αντεργατικου νόμου 4177/13, ο οποίος προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την παραβίαση του δικαιώματος στην ξεκουραση, στην προσωπικη και οικογενειακή ζωη, και στην κατάργηση του κεκτημένου που καθιερώθηκε εδώ και 109 χρόνια.

Το 1910 κατακτήθηκε η Κυριακάτικη Αργία και όπως έχουμε ξαναπεί δεν λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα για να ζήσουμε.

Απαιτούμε και διεκδικούμε εργασία με πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς μισθούς.

Θέλουμε κλαδικές συμβάσεις, σταθερότητα, και επιτέλους βασικά εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς στον κλάδο μας καταπατούνται συνεχώς.

Ζητάμε από τους εμπόρους να σεβαστούν την Κυριακάτικη Αργία και τους καταναλωτές να σκεφτούν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο είμαστε δικά τους παιδιά εγγόνια ή συγγενείς.

Καλούμε τους εμπορουπαλληλους να συμμετεχουν μαζί μας στην απεργια που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ούτε ένα ευρώ την Κυριακή

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας».

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία