Από το τηλέφωνο με τη μανιβέλα μέχρι το κινητό – Πάνω από 40.000 επισκέπτες το χρόνο στο ΜΕΤ του Πανεπιστημίο […]

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προσφέρει ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο , το οποίο μέσα από τη μόνιμη έκθεσή του για τις τηλεπικοινωνίες, μας παρουσιάζει την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία πραγματικά εξελίσσεται αλματωδώς.

Όπως μας πληροφορεί η κ. Αθηνά Πυλαρινού, υπάλληλος του Μουσείου , το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 40.000 άτομα, μαθητές και όχι μόνο, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό (μέχρι και από την Ινδία).

«Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο μας γνωρίζουν οι ξένοι» υπογραμμίζει η κ. Πυλαρινού ενώ θυμάται τη χαρακτηριστική περίπτωση τριών φοιτητών από τη Γερμανία που ήρθαν με ποδήλατο και ο πρώτος τους σταθμός ήταν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας .

Το Μουσείο επισκέπτονται μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ διοργανώνονται και περιοδικές εκθέσεις. Τον Φεβρουάριο θα φιλοξενηθεί μια έκθεση από τη Γαλλία που θα αφορά τον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα δημιουργηθούν και σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μόνιμη έκθεση με θέμα «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε αυτή συναντάς ραδιόφωνα , τηλέφωνα, τηλέγραφους και μέσα επικοινωνίας από το 1930 ως σήμερα.

Εκθέματα πρωτόγνωρα για τους νεότερους και εικόνες που ξυπνούν μνήμες στους μεγαλύτερους.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει από ραδιόφωνο με λυχνία μέχρι τηλέφωνο με μανιβέλα, συσκευές σταθερής τηλεφωνίας με καντράν και παλιά κινητά με κεραία!

Φοιτητές από το εξωτερικό στο ΜΕΤ

Κορίτσι από τη Νέα Υόρκη στο ΜΕΤ Φοιτητές από τη Γερμανία

Το ΜΕΤ έχει δωρεές από διάφορα τμήματα κυρίως από: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Τμήμα Ιατρικής, από ιδιώτες, από εταιρείες του εξωτερικού, ακόμα και από τον Ελληνικό Στρατό.

Το Μουσείο λειτουργεί στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης σαν Εργαστήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Απευθύνεται όμως σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς και σε κάθε άτομο που θα ήθελε να γνωρίσει κάποιες πτυχές των επιστημών και της τεχνολογίας με απλό και ευχάριστο τρόπο. Βρίσκεται κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης, πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Στο ΜΕΤ διοργανώνεται ένας αριθμός περιοδικών εκθέσεων κάθε χρόνο, με θέματα που άπτονται των επιστημών και της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, αλλά και της σχέσης της επιστήμης με την τέχνη. Ένας σημαντικός αριθμός σεμιναρίων, επιμορφωτικών ή ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων οργανώνονται κάθε χρόνο με θέματα που σχετίζονται με τη μόνιμη ή τις περιοδικές εκθέσεις του, την εκπαίδευση, τις σπουδές, την καινοτομία, τον εθελοντισμό, συχνά σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της επιστήμης και τεχνολογίας, αλλά και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου .

Το ΜΕΤ δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές όχι μόνο να επισκεφθούν τις εκθέσεις του και να παρακολουθήσουν τις ποικίλες δραστηριότητές του, αλλά και να συμμετάσχουν στην οργάνωση και υλοποίηση των περιοδικών εκθέσεων, των εκπαιδευτικών δράσεων, των εκδηλώσεών του και όλων των δραστηριοτήτων του μέσω εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης, αναφέρει η σελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ΜΕΤ είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες. Στοιχεία Επικοινωνίας: Tηλ. : 2610969973, 2610969972, 2610996732 Φαξ : 2610969799 Email : [email protected]

https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

https://www.instagram.com/p/BpWllgMHqvz/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1wsckv38htq1b


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία