“Μπλόκο” στην Πατρών Αθηνών το απόγευμα της Παρασκευής από τους αγρότες του Αιγίου

Συγκέντρωση στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα οι αγρότες της Αιγιάλειας. Όπως αναφέρει ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος Ντρινιας": Μετά από απόφαση των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων, προχωρήσαμε σε κατάληψη του οδοστρώματος και στα δύο ρεύματα, χωρίς αποκλεισμό αλλά με επιβράδυνση της κυκλοφορίας. Μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς η ανακοίνωση του συλλόγου μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στις 2μμ.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού, για την Παρασκευή 1 Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στα «Βενζινάδικα» της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα.

Καλούμε επίσης και τον λαό της Αιγιάλειας, σωματεία, συλλόγους και φορείς να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα μας.

Δεν μας ικανοποιούν οι θέσεις της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τελιγιορίδου που επισκέφτηκε τον Ν. Αχαΐας, ζητώντας περίοδο χάριτος για την Κυβέρνηση, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο μέλλον.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξητων αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μάρτη ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ.

Προκλητική και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησηςνα προχωρήσει σε διώξεις σε βάρος τους.

Μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες.

Αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας .


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία