Δυτική Ελλάδα: Έδωσαν πάνω από 400 φορές ναρκωτικά σε τουλάχιστον 57 χρήστες μέσα στο τελευταίο τρίμηνο!

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας και κυρίως στα Μακρίσια.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές
μεθόδους.

Για τη σύλληψη των δραστών, χθες (24-1-2019), στα Μακρίσια Ηλείας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης
Ασφαλείας Πύργου, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 53 ετών και ένας 42χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση της διακίνησης, μεταφοράς,
πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά ναρκωτικών, σε βάρος ακόμη (57) ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας διακριτούς
ρόλους δράσης προβαίνοντας στη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ηλεία και κυρίως στην περιοχή των Μακρισίων.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 58χρονος, ο οποίος πραγματοποιούσε την διακίνηση καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, ενώ ο 53χρονος κατείχε αποθηκευτικό χώρο καβάτζα, όπου απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 42χρονος αλλοδαπός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών στην εγκληματική οργάνωση, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μήνα, προμήθευε τους συνεργούς του με μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες από την «καβάτζα», που τις πωλούσαν σταδιακά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση προμήθευε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε 57 τουλάχιστον χρήστες της περιοχής, διακινώντας σε
τουλάχιστον τετρακόσιες (400) αγοραπωλησίες περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν :
• Ένα κιλό και (86) γραμμάρια κάνναβης,(στο αυτοκίνητο του 42χρονου)
• (12.650) ευρώ,
• Μια μηχανική ζυγαριά,
• Πλήθος καρτών sim κινητών τηλεφώνων,
• Νάιλον συσκευασίες και μια συσκευή θερμοκόλλησης τους
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 42χρονου αλλοδαπού ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης και της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία