Έμποροι Πύργου: Ελπίζουν στις εκπτώσεις…


Θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου

Ικανοποιητική – για τα δεδομένα της εποχής – ήταν η κίνηση στην αγορά του Πύργου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ο κόσμος, σύμφωνα με τους εμπόρους της πόλης, βγήκε στην αγορά, αλλά, ήταν συγκρατημένος στις αγορές του, αφού προτεραιότητα όλων, στο τέλος του χρόνου, είναι η τακτοποίηση οικονομικών – κυρίως – θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η κίνηση στην πόλη ήταν αυξημένη και οι καταναλωτές, με σύμμαχο τον καλό καιρό, βγήκαν και έκαναν τις βόλτες και τις αγορές τους. Ωστόσο οι αγορές περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα για τις προσωπικές τους ανάγκες αλλά και δώρα και κοινωνικές υποχρεώσεις. Αυξημένη «εορταστική» κίνηση παρατηρήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και δυο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Η καλή ποιότητα και οι χαμηλές τιμές, είναι τα δυο βασικά κριτήρια στην επιλογή των προϊόντων από τους καταναλωτές, και τα βρίσκουν και τα δυο στα καταστήματα της πόλης, αφού οι έμποροι φροντίζουν για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στους καταναλωτές, ανταμείβοντας τους για την προτίμησή και στήριξης της τοπικής αγοράς.

Εκπτώσεις από 14 Γενάρη

Από εδώ και στο εξής, οι έμποροι, ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης στην περίοδο των εκπτώσεων, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, με τα ποσοστά να είναι πολύ υψηλά, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Γιώτα Αγγελοπούλου – ROMINA Shopping Center

«Η κίνηση στην αγορά ήταν ικανοποιητική, γιατί ¨κατέβηκε¨ για τις ημέρες των γιορτών και νέος κόσμος στην περιοχή και αυτό φάνηκε στην αγορά τις δυο τελευταίες εβδομάδας. Τα Χριστούγεννα δουλέψαμε αρκετά καλά, ενώ αμέσως μετά υπήρχαν διακυμάνσεις. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος ήταν συγκρατημένος καθώς περιμένεις τις εκπτώσεις, κι αυτό φάνηκε στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ξεκινούν σε μια εβδομάδα, αλλά εντός των καταστημάτων κάνουμε καλύτερες τιμές για να βοηθήσουμε τον κόσμο να κάνει τις αγορές του. Γενικά πάντως, είμαστε ικανοποιημένοι».

Φώτης Βασιλακόπουλος – JORDAN

«Ο κόσμος βγήκε στην αγορά, υπήρχαν και αρκετοί ετεροδημότες και επισκέπτες που έκαναν τα ψώνια τους για δώρα, αλλά η δουλειά ήταν ¨μετρημένη¨ , σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Σίγουρα η εορταστική περίοδος ήταν πιο ¨ζωηρή¨ για την πόλη και τον εμπορικό κόσμο, και σ’ αυτό βοήθησαν δώρα και επιδόματα που δόθηκαν, αλλά οι υποχρεώσεις του κόσμου ήταν αρκετές, συνεπώς οι αγορές τους ήταν περιορισμένες στα απολύτως απαραίτητα. Όσον αφορά στις εκπτώσεις που έρχονται, δεν πιστεύω ότι αυτό επηρέασε τον κόσμο, γιατί όσοι είχαν ανάγκη για κάτι το αγόρασαν και στις εκπτώσεις θα πάρουν ίσως κάποια παραπάνω πράγματα. Έτσι κι αλλιώς πάντα κάνουμε καλύτερες τιμές και υπάρχουν και προσφορές σε προϊόντα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί ο κόσμος καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Δημήτρης Τυλιγάδας – ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ

«Για εορταστική περίοδο, η κίνηση ήταν υποτονική, καθώς πιστεύω ότι ο κόσμος τα λίγα χρήματα που είχε να διαθέσει τα ξόδεψε στη διασκέδαση του, και τα εμπορικά καταστήματα μείναμε σε 2η μοίρα. Σίγουρα περιμέναμε κάτι καλύτερο, που δεν έγινε, αλλά υπάρχει μπροστά μας η περίοδος των εκπτώσεων και ευελπιστούμε το καταναλωτικό κοινό να ανταποκριθεί. Σίγουρα πολλοί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις εκπτώσεις και επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα εκ των πραγμάτων ο κόσμος προσπαθεί να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και ο Ιανουάριος με τις εκπτώσεις είναι μια από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε με τις εκπτώσεις να κάνουμε καλή αρχή για το 2019».


Πηγή