Έφτασαν στα Κηπούρια οι ανεμογεννήτριες (εικόνες + video)

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η μεταφορά τους

Από νωρίς το πρωϊ έχει ξεκινήσει η μεταφορά ανεμογεννητριών από το Λιμάνι Αργοστολίου στο Ληξούρι. Τα φορτηγά σταθμεύουν προσωρινά στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού, σημερινό πάρκινγκ, ενώ ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετά από τα κομμάτια των "τεράτων" στα Κηπούρια.

Ανεβήκαμε στα Κηπούρια και εξασφαλίσαμε οπτικό υλικό το οποίο όχι μόνο δείχνει ότι έχουν φτάσει τα πρώτα κομμάτια για την κατασκευή του αιολικού πάρκου, αλλά εδώ και ένα μήνα οι εργασίες στον συγκεκριμμένο χώρο είναι καθημερινές. Στρώθηκε με υλικό ο δρόμος από τον κεντρικό έως το σημείο που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, έχει μπει η ανάλογη πινακίδα που ενημερωνει για έργα στην περιοχή και το σημαντικότερο έχουν ήδη ετοιμαστεί οι τρείς βάσεις που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Στις φωτογραφίες και στο βίντεο διακρίνουμε μία βάση. Όμως συναντήσαμε έναν συντοπίτη κτηνοτρόφο στην περιοχή και μας ενημέρωσε ότι είναι έτοιμες συνολικά τρείς βάσεις.

Και τώρα τι γίνεται;

Η περιοχή Natura, ο Γέρο Γόμπος, το Ακρωτήρι της Σχίζας το οποίο με τις βροχοπτώσεις θα εξαφανιστεί από τον τεράστιο όγκο υλικών που θα κατεβάσουν από το αιολικό πάρκο, τα ευρήματα και η προστασία της Δρακοσπηλιάς, η Μονή Κηπουραίων, ο Ταφιός, η ένταξη της περιοχής στο Παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων με σκοπό την προστασία-την ανάδειξη και προβολή της γεωολογικής-φυσικής και πολιτιστικής κληρονομάς του τόπου που προχωράει η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωροταξική Επένδυση) για την Παλλική; Μάλιστα πριν δυό μήνες είχαμε κάνει σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόντουσαν οι προσπάθειες φορέων της Κεφαλονιάς και η ένταξη των Κηπουραίων σε επιδότουμενο πρόγραμμα.

(12/11/2018: Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης για τα έργα της ΟΧΕ Παλικής. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΙΝ Παναγής Ζησιμάτος, ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Άγγελος Γαλάτης, ο διευθυντής του Ενιαίου Γεωργικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σπύρος Θεοτοκάτος, το μέλος του ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης καθώς και της Ένωσης Προστασίας Ισότητας και Δικαιωμάτων «ΥΠΕΡΙΩΝ» Σταύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» Παναγής Ατσάρος, το μέλος του δ.σ του Κεφαλληνιακού Ιδρύματος Ερευνών «ΕΥΔΟΞΟΣ» Νικόλαος Σολωμός, καθώς και οι αναπληρωτές καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Νικόλαος Μπούκας και Διονύσιος Κατερέλος.)

Αναμένουμε τις τοποθετήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Μητρόπολης Κεφαλληνίας. Ο Σεβασμιώτατος μας ζήτησε να έχουμε υπομονή και εμπιστοσύνη στα λόγια του. Προσωπικά αυτό θα κάνουμε, αλλά ανησυχούμε μετά τις σημερινές εικόνες ότι η κατασκευή του αιολικού πάρκου είναι πλέον αναπόφεκτη….

Πηγή: Lixouri.gr

anemogennitries eftasan kipouria49anemogennitries eftasan kipouria50anemogennitries eftasan kipouria52anemogennitries eftasan kipouria53


Πηγή