Αίγιο: 300 άτομα στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

Τριακόσια άτομα από την Αιγιάλεια συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε δρομολογήσει λεωφορεία για την μετάβαση των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Λίγο μετά τις 11π.μ. τα λεωφορεία από το Αίγιο, συνοδευόμενα από αρκετά Ι.Χ., αναχώρησαν από την οδό Κανελλοπούλου (στο ύψος της Δ.Ο.Υ.) με προορισμό την Αθήνα, με τους Αιγιαλείς να ανταποκρίνονται (και με το παραπάνω) στο προσκλητήριο του σεπτού Ποιμενάρχου μας, με σκοπό να δώσουν το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και να ενώσουν τις φωνές τους με εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος η οποία… ντύθηκε στα «γαλανόλευκα»!

Μαζί με τους εκατοντάδες λαϊκούς στην Αθήνα μετέβησαν και περί τους 30 ιερείς από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα αλλά και Μοναχές από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου, που διασάλπισαν με όλη τη δύναμή τους προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική!»

Ακολουθούν φωτογραφίες που εστάλησαν από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία