Αίγιο:Τα τρία «κλειδιά» που θα κρίνουν τις δημοτικές εκλογές – Αποφάσεις ενόψει

Μήνας σημαντικών εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα, θα είναι ο Ιανουάριος, αφού τρεις καθοριστικές πτέρυγες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, για το τι θα πράξουν και πώς θα κινηθούν εκλογικά, ενόψει της κρίσιμης κάλπης της 19ης Μαΐου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η επίσημη σιωπή του Δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου, για την κάθοδό του ή όχι, κρατά «κλειδωμένα» τα τεκταινόμενα, καθότι τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, δύναται να επιτύχει ανατροπή των μέχρι σήμερα προεκλογικών δεδομένων. Αν κατέλθει – που ως πιθανότητα έχει πολύ μικρά ποσοστά – τότε ενεργά δημοτικά πρόσωπα, που τώρα είναι μαζί του, δεν θα αποδεσμευτούν για μία ενδεχόμενη προσχώρηση σε άλλη δημοτική κίνηση, αφού έχουν ξεκαθαρίσει πως θ' ναι μαζί του. Πρόκειται μετά βεβαιότητας, για τους Δ.Μπούνια (πρόεδρο Δ.Σ), τους αντιδημάρχους Π. Παπαγιαννακόπουλο, Β. Χριστόπουλο, Μ. Κυριακόπουλο και Γ. Γιοβά, τη Μ. Παπαχριστοπούλου (ΔΗΚΕΠΑ-ΔΕΥΑΑ) και όχι τον Π. Μαρινόπουλο (Διακοπτού) ο οποίος μαζί με τον Στ. Βαρδάκη (ΝΠΔΔ) φαίνεται να στηρίζουν μια νέα δημοτική κίνηση υπό την αντιδήμαρχο Β. Ψυχράμη. Αν δεν κατέλθει ο Θ. Παναγόπουλος (το πιθανότερο), τότε η ομάδα (σχεδόν στο σύνολό της) θα καθορίσει τη στάση της για την επόμενη μέρα, θέλοντας διακαώς μία συμπόρευση με τη σημερινή αξιωματική δημοτική αντιπολίτευση του τ. δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, η εναπομείνασα πλειοψηφία θα έχει λάβει τις τελικές της αποφάσεις, συλλογικά.
Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Εντός της εβδομάδας, φαίνεται πως θα συγκαλέσει την ομάδα του και ο κ. Θεοδωρακόπουλος, αποφασισμένος να «δώσει το δαχτυλίδι» σε άλλον , αφού ο ίδιος δεν θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Αν κι έχει δείξει προτίμηση στον δημοτικό του σύμβουλο Μιχάλη Κωνσταντίνου, θα θέσει το θέμα διαδοχής του ανοιχτά, ώστε να κατατεθούν απόψεις και επιχειρήματα, για θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές. Ο ίδιος ο τ. δήμαρχος ενώ δεν είναι διαχυτικός, βλέπει με καλό μάτι τη σύμπραξη της παράταξής του με αυτή του Θ. Παναγόπουλου, σενάριο που στην υλοποίησή του ξέρει όμως ως ο πλέον έμπειρος αυτοδιοικητικός πως είναι δύσκολο, αν και βρίσκεται ακόμα στον αέρα!
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Στο τρίτο «στρατόπεδο» του τ. Δημάρχου Συμπολιτείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, στενοί του συνεργάτες έλεγαν στην «ΠτΔ», πως θα είναι έτοιμος και ενδυναμωμένος να ανακοινώσει υποψηφιότητα, εντός του προσεχούς 15νηθμέρου. Η άτυπη στήριξη από τον τοποικό ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα απορριφθεί.
Ο ΓΟΥΤΟΣ Το «ξεκλείδωμα» των εξελίξεων από τους κ.κ. Παναγόπουλο και Θεοδωρακόπουλο, θα σημάνει πάντως και πιθανή ενδυνάμωση της υποψηφιότητας του οδοντίατρου Χρήστου Γούτου, αφού ήδη -όπως λένε συνεργάτες του- πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που δύσκολα θα κατέβουν αυτόνομα στις κάλπες, έχουν συζητήσει μαζί του, σε μία προοπτική καθόδου τους, μαζί του.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα