Εκδηλώσεις Σαρακατσάνων 12-13 Ιανουαρίου στην Λάρισα

Εκδηλώσεις Σαρακατσάνων 12-13 Ιανουαρίου στην Λάρισα

Για το καλό του χρόνου…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019».

Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας.
Σκοπός και στόχος είναι η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους μας, να αποτελέσει ένα… Αντάμωμα στα χειμαδιά…

Το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης, «Δέντρο είναι οι ρίζες μας, ρίζες η παράδοσή μας», αποτελεί την πιστή αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα-Φώτα), που είναι από τα αγαπημένα έθιμα του «σιναφιού», τα οποία μας φέρνουν κοντά και μας θυμίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας. Μετά τον αγιασμό και την κοπή της πίτας των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει δρώμενο με τα έθιμα του Δωδεκαημέρου από την θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων όλης της χώρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο διοργανωτής σύλλογος θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σαρακατσάνικη μουσικοχορευτική παράσταση, με θέμα «Στην στράτα της ζωής μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/350896-Ekdeloseis-Sarakatsanon-12-13-Ianoyarioy-sten-Larisa ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The post Εκδηλώσεις Σαρακατσάνων 12-13 Ιανουαρίου στην Λάρισα appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή