Ένοχος ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημά του, παρά την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως

'Ενοχος για ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για την ανάρτηση κειμένου στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους», με το οποίο καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων.

Τίτλος του ήταν

ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, παρά την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η απόφαση έγινε δεκτή με οργή από μεγάλο μέρος των ακροατών, που φώναξαν «Αίσχος» και «Πουλημένοι» προς τους δικαστές.

Η υπεράσπιση θα προσφύγει στον Άρειο πάγο για ακύρωση της απόφασης.

Ποιος πραγματικά είναι ο «χωροφύλακας» των Καλαβρύτων, μετέπειτα Μητροπολίτης Αµβρόσιος

Πρωτόδικα, ο Μητροπολίτης είχε αθωωθεί με μια απόφαση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Στη συνέχεια άσκησαν εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Κατά την απολογία του ο Αμβρόσιος, υποστήριξε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη μέρα της ζωής του και υπογράμμισε ότι δεν καταφέρεται παρά μόνο εναντίον της αμαρτίας και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Στην απολογία του, ο Αμβρόσιος, είπε σύμφωνα με το avmag, ότι το μένος του ήταν εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων. Όπως είπε αυτά που έγραψε (στο επίμαχο δημοσίευμα), τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος, η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα.

Αμβρόσιος στη δίκη: Το «φτύστε τους» είναι ο πιο επιεικής λόγος για την ομοφυλοφιλία

Κατά την απολογία του, ο Δεσπότης, ανέφερε επίσης, πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν, ενώ ότι το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου.

Εισαγγελέας: Να αθωωθεί ο Αμβρόσιος, ο λόγος του δεν έχει δύναμη

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της ανέφερε πως ο λόγος του Δεσπότη δεν έχει τη δύναμη να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία