Eντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Ζάκυνθο – Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των κατοίκων ” συνισ […]

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Για σήμερα Πέμπτη 3/1/2019, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, συνοδεία θυελλωδών ανέμων μέχρι 8 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4/1/2019 θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα παρατηρηθούν στην περιοχή μας, συνιστάτε ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πρόκλησης παγετού ειδικά στις ορεινές περιοχές.

Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας www.emy.gr

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα :

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695022199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 22100

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΟΝΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δ/νση :

Πληρ. :

Τηλέφ.:

Email:

Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 158 – 26442 – Πάτρα

Ε. Παναγιωτίδη

2610 – 461435 Fax: 2610 – 461434

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας αποστέλλουμε για την Πέμπτη 03-01-2019 απόσπασμα του Δελτίου Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπεται να σημειωθούν στην περιοχή σας, για την ενημέρωσή σας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας έτσι όπως προβλέπονται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σας.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ-ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΑΝΕΜΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 10 ΜΠΟΦΟΡ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ :

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ- ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400 ΜΕΤΡΑ). ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ -06 (ΜΕΙΟΝ 6) ΕΩΣ 02 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400 ΜΕΤΡΑ), ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


Πηγή