Έντονες αντιδράσεις στο facebook για την τελετή έναρξης: «Γίναμε ρόμπες»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Πατρινών για το φιάσκο με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, η οποία έγινε με καθυστέρηση και άρον – άρον, επειδή οι υπεύθυνοι δεν είχαν μεριμνήσει να τοποθετήσουν στέγαστρα στις εξέδρες που είχαν στήσει. Διαβάστε μερικά μόνο από τα σχόλια γνωστών Πατρινών στα προφίλ τους, στο facebook.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης έγραψε:

«Τεράστιο φιάσκο της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ η βραδιά έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού…Ενώ περιμέναμε βροχή, δεν πρόβλεψαν τέντα στη σκηνή, η τελετή έναρξης κράτησε 8,5 λεπτά …και όλα κακά και άσχημα…Είναι επόμενο για την δημοτική αρχή του ΚΚΕ ,γιατί εδώ και 5 χρόνια βλέπει το Πατρινό Καρναβάλι σαν το λιγότερο διεκπεραίωση, το περισσότερο σαν αγγαρεία…..Δυστυχώς….».

Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας

Ο Κωνσταντίνος Μαρκέτος σχολίασε τα εξής:

«Κάποτε πρέπει να τελειώνει η πλάκα με τον Πελετίδη και το ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι είναι ανίκανοι να κάνουν καρναβάλι γιατί το απεχθάνονται. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Το να μην έχουν προνοήσει να βάλουν υπόστεγο στην σκηνή είναι ανήκουστο! Ας φύγουν μια ώρα νωρίτερα αν δεν μπορούν οι άνθρωποι.

Ή στην τελική ας πει μια φορά ο Περισσός ένα "κε τε λα μπονγκο" μπας και μετά από 5 χρόνια κάνουμε καρναβάλι!»

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος έγραψε:

«Μην ανησυχείτε αγαπητοί Καρναβαλιστές, σε λίγο φέρνει τέντα ο Κώστας…» και δημοσίευσε τις εξής φωτογραφίες:

Η Καλλιόπη Μπάρη σχολίασε με τα εξής:

«Σήμερα κατάλαβα που βρίσκεται χρονικά το ΚΚΕ, είναι πριν την ανακάλυψη της τέντας!

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!»

Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, έγραψε:

«Τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού!

Γίναμε ρόμπες???»

O Μάνος Χ. Σουρής, εξοργισμένος, ανέφερε πως: «Τελικά στην Πάτρα δεν είμαστε ούτε…. για τα καρναβάλια!!»

Ο Χρήστος Γραμμένος, έγραψε: «Ακυρώθηκε η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού, γιατί δεν άκουσαν τους μετερεωρολόγους ότι θα βρέχει…

– ναι αλλά έκαναν το Νότιο Πάρκο..»

Ο καρναβαλιστής Θέμης Κανελλάκης γράφει προς τη δημοτική Αρχή:

«Είστε απαράδεκτοι κανένας σεβασμός στα πληρώματα που σας έβγαλαν ασπροπρόσωπους».

Χαρακτηριστικό είναι και το σκίτσο του Dranis που δημοσιεύει το thebest:

Το φιάσκο της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού με το πενάκι του Dranis

Ο Οδυσσέας Ξεριζωτής έγραψε:

Αλκή Στεα έμαθες τα νέα ; Το Πατρινό Καρναβάλι έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο .

Δυστυχώς για μια άλλη φορά υπάρχει ερασιτεχνισμός στο Πατρινό Καρναβάλι, πάντα γνωρίζουμε όλοι ότι τον Ιανουάριο θα κάνει κρύο η θα βρέχει .

Ποσό δύσκολο είναι οι εξέδρες να είναι κλειστές – σκεπαστές (έξτρα κόστος λογικό), στην βόρεια Ευρώπη που έχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες χειμώνα – καλοκαίρι στήνουν σκηνές με κανόνες ασφάλειας καθώς κάνουν ασφάλιστρο συμβόλαιο για τυχών ατυχήματα η αναβολή εκδήλωσης .

Φυσικά χορηγούς και Μάνατζερ δεν θέλουν ( Οι καιροί είναι δύσκολοι κατανοητό αλλά κάντε το σωστά ) .

Οι Πατρινοί απόδειξαν για μια ακόμα φορά ότι δεν φοβούνται τον καιρό ενώ άλλοι απλά κάνουν αγγαρεία άντε να τελειώνουμε .

Πλήθος κόσμο ήθελαν να απολαύουν την Νίνα Λοτσάρη, την σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, τον Τάσο Μαραγκό, την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», την Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς», το χορευτικό του Δήμου Πατρέων, καθώς και τους Bloco Swingueira .

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι θεσμός για την πόλη και όχι Φεστιβάλ .

Ο Άρης Τίγκας ανέφερε:

Ευθύνη για το αποψινό κάζο -ναυάγιο της τελετής έναρξης, κατά την γνώμη μου δεν έχει η βροχή . Βροχή είναι αυτή και πέφτει όποτε το αποφασίσει.

Δεν φταίει η πλατεία Γεωργίου …τι φταίει αυτή αν βρέθηκε στο στόχαστρο του καιρού αυτή τη νύχτα της γιορτής .Δεν φταίνε οι καλλιτέχνες που δεν ξετύλιξαν το πλούσιο ταλέντο τους , αυτοί ετοιμάστηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό όμως κάποιοι φωστήρες νόμιζαν ότι θα είναι μια ….καλοκαιρινή βραδιά.

Δεν φταίνε οι προσδοκίες όλων για μια έναρξη ( επιτέλους!!! ) αντάξια της ιστορίας και της πολύχρονης εμπειρίας της πόλης σε τελετές έναρξης και λήξης .Δεν φταίνε ούτε οι τεχνικοί ( ανάδοχος εταιρεία ) διότι βάσει προδιαγραφών της δημοτικής αρχής και παρά την επισήμανση προς τον φορέα πως είναι άκρως παρακινδυνευμένο οι δυο σκηνές να είναι ξεσκέπαστες ,εισέπραξαν υπεροψία, άρνηση και … ξερολισμό . Ούτε οι Πατρινοί φταίνε αφού τρύπωσαν κάτω απ τις ομπρέλες τους περιμένοντας , ήξεραν όλοι ότι αυτη η εκδήλωση δεν ματαιώθηκε ποτέ .Μπορεί ίσως να φταίει ΑΥΤΟΣ ο ίδιος ( και όσοι τον συμβούλεψαν)που ανέθεσε μια τέτοια διοργάνωση εντελώς αβασάνιστα σε άτομο/ άτομα που δεν έχουν ξανά συντάξει προδιαγραφές και δεν έχουν εμπλακεί σε ανάλογη εκδήλωση έχοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της.

Απόψε γυρίσαμε 30 χρόνια και πλέον πίσω και μόνο ένας σοβαρός Άλκης Στεας θα μπορούσε να πει δυο λόγια κατευνασμού η συγνώμης στα παιδιά με τις ομπρέλες, δηλαδή σ΄ εμάς όλους, που στο τέλος ακούσαμε έκπληκτοι τη σειρά όλων των καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν μεν αλά δεν εμφανίστηκαν και που θα μας διασκέδαζαν αλλά … δεν μας διασκέδασαν!

Ο Γιώργος Πλης σχολίασε:

Άνηθος σπανάκι ρύζι εκτός και ψιχαλίζει


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία