Έξαρση της γρίπης και στη Δυτική Ελλάδα – Επανεμφάνιση του Η1Ν1 στο νοσοκομείο Πύργου – ΒΙΝΤΕΟ

Η αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης και οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί από αυτήν προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς. Η περίοδος Ιανουάριος – Μάρτιος είναι αυτή κατά την οποία η γρίπη εμφανίζει έξαρση στη χώρα μας -κάτι που συμβαίνει και φέτος- με το ΚΕΕΛΠΝΟ να έχει σημάνει συναγερμό για τον ιό της γρίπης και τα μέτρα προφύλαξης από αυτόν.

Ο διευθυντής ΕΣΥ του Κ.Υ. Άνω πόλης Πατρών Γρηγόρης Μαρκέτος, επιβεβαίωσε την έξαρση που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες και στη Δυτική Ελλάδα.

Από τις αρχές Οκτώβρη έως τα μέσα Ιανουαρίου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συναγερμός έχει σημάνει και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας του ιού της γρίπης Η1Ν1. Μάλιστα 5 άτομα βρέθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς έχουν προσβληθεί από τον ιό, και ειδικότερα δυο χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα στην Πάτρα και στην Κόρινθο όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία