Έξαρση της γρίπης – Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Έξαρση της γρίπης – Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Σε αυξημένα επίπεδα είναι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα με τέσσερα άτομα να χάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09. Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Επίσης, σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών.

Κατά την εβδομάδα 7–13 Ιανουαρίου 2019 στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 138 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Τα 39 (28,3%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α.

Τα 33 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών τα 12 (36,4%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 21 (63,6%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1).

Επιπλέον, καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε ΜΕΘ,, εκ των οποίων εμβολιασμένα ήταν τα 3, δηλαδή ποσοστό 9%.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/351897-Exarse-tes-gripes-Treis-nekroi-mesa-se-mia-ebdomada ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The post Έξαρση της γρίπης – Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή