Γ. Λαϊνιώτης: Διευκρινίσεις για θέμα αξιοποίησης “409”

"Με αφορμή τα όσα αναφέρει ο αναπληρωτής ΥΠε-άρχης κ. Κωστακιώτης σήμερα στον Τοπικό Τύπο για το θέμα της αξιοποίησης του «409» πρ. Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες «δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καθώς πρόκειται για κληροδότημα» (εφημερίδα Πελοπόννησος Δευτέρας 14/1/2019, σελ. 6), επανέρχομαι στην τελευταία μου ανακοίνωση. Ανακοίνωση την οποία και έκανα με αφορμή συνεννοήσεις και επαφές που έχω κάνει τον τελευταίο χρόνο, για το θέμα της αξιοποίησης του «409».

Τον καλώ λοιπόν να διαβάσει καλύτερα την ανακοίνωση στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η έγκριση του Υπουργείου Αμυνας σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του «πρ. 409», είναι μια απόφαση ξεκάθαρη η οποία έλαβε υπόψη της ότι το δημόσιο αδυνατεί να αναλάβει το κόστος ανακαίνισης, συντήρησης και λειτουργίας του «πρ. 409», ως πλήρως εξοπλισμένο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Το σημαντικότερο που επίσης αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωσή μου, είναι η ρητή αναφορά, στους όρους του διαγωνισμού, για τη δημιουργία και παράλληλη λειτουργία, εντός του χώρου, εκ μέρους του ιδιώτη μισθωτή, νέας δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Στρατιωτικό Ιατρείο και Φαρμακείο) για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας, αποστράτων και εν ενεργεία, όλης της Νότιας Ελλάδας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Λαϊνιώτης.


Πηγή