Για να μην χάσουν την αργία… άλλαξαν Πολιούχο σε χωριό των Σερρών!

Μία απίστευτη κι όμως αληθινή πατέντα αλλαγής πολιούχου ακολούθησε η Νιγρίτα Σερρών χάρη στη δήμαρχο Αγνή Δουβίτσα. Παρά το γεγονός ότι Πολιούχος της είναι παραδοσιακά ο Άγιος Γεώργιος, σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και το χωριό γιορτάζει άλλον πολιούχο του, που για φέτος είναι ο Άγιος Αθανάσιος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, η πόλη έχει δύο μεγάλες ενορίες του Αγ.Γεωργίου και του Αγ. Αθανασίου αλλά επειδή φέτος συμπίπτει η γιορτή του Αγ. Γεωργίου με την Μ.Τρίτη, που τα σχολεία είναι κλειστά, αποφάσισαν να μη χαθεί η αργία.

Το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, έχει συμβεί αντίστοιχη αλλαγή στην ημέρα αργίας και στο παρελθόν

Κάτοικοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό που συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια όταν η γιορτή του Αγ. Γεωργίου έπεφτε μέσα στη Μ. Εβδομάδα θεωρούνται δεδομένο πως η αργία θα μετακυλούσε του Αγ. Αθανασίου.

Ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε για την αργία και πως είναι δεν έχει καμία ανάμειξη η Πρωτοβάθμια στην εν λόγω απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο πρόεδρος του οποίου ο πρόεδρος Πασχάλης Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα από τους εκπαιδευτικούς για μετάθεση της αργίας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία